Iașul în topul vacanțelor de lux! E vorba însă de cele mai ieftine destinații la hotel de cinci stele

/

Municipiile Iași, Constanța, București și Cluj Napoca se află într-un top al celor mai accesibile vacanțe denumite ”de lux”. Hotelurile de cinci stele incluse în acest top oferă cele mai ieftine servicii turiștilor, spre comparație cu alte orașe europene. Topul a fost realizat de o companie de turism din străinătate.

Pentru a afla unde călătorii pot găsi oferte de lux la prețuri accesibile în Europa, o companie de turism online a analizat 60 de orașe pentru diverși factori, cum ar fi costul mediu pe persoană al unui hotel de cinci stele, o zi spa și o masă cu trei feluri într-un restaurant. Orașele românești Iași și Cluj-Napoca, unde o noapte la hotel de cinci stele costă în medie 85,11 euro de persoană, se află în fruntea clasamentului celor mai ieftine destinații de vacanță de lux. Plovdiv, al doilea oraș ca mărime din Bulgaria, se află pe locul trei, cu alte trei orașe bulgare, de asemenea, în top 15. Pentru prețurile camerelor a fost utilizată o medie națională, aceasta nu poate fi atribuită geografic orașelor individuale.

Cum arată topul orașelor cu destinații accesibile și servicii de lux

Top 10 din Europa pentru lux la preturi accesibile

Iași, România, hotel de lux 85,11 €, meniu cu trei feluri: 30,37 €

Cluj-Napoca, România, hotel de lux 85,11 €, meniu cu trei feluri: 40,49 €

Plovdiv, Bulgaria, hotel de lux 107,91 EUR, meniu cu trei feluri: 32,04 EUR

București, România, hotel de lux 85,11 €, meniu cu trei feluri: 44,54 €

Varna, Bulgaria, hotel de lux 107,91 EUR, meniu cu trei feluri: 34,34 EUR

Burgas, Bulgaria, hotel de lux 107,91 EUR, meniu cu trei feluri: 33,33 EUR

Constanța, România, hotel de lux 85,11 €, meniu cu trei feluri: 37,96 €

Daugavpils, Lituania, hotel de lux 154,31 EUR, meniu cu trei feluri: 25,07 EUR

Izmir, Turcia, hotel de lux 183,94 €, meniu cu trei feluri: 14,71 €

Bursa, Turcia, hotel de lux 183,94 EUR, meniu cu trei feluri: 23,05 EUR.

„Analiza costurilor a ținut cont și de prețurile pentru cursele cu taxiul și pentru o zi la spa pentru doi adulți. Indicele de siguranță nu are nicio legătură cu costurile, dar a fost inclus și în clasament. Zagrebul, de exemplu, a reușit doar pe locul 19 in Croația, cu tariful mediu de taxi costând doar 5,97 euro și orașul având un indice de siguranță de 77,8 (din 100 posibile). Orașul turc Izmir are cel mai mic preț mediu pentru un meniu de restaurant la 14,71 euro”, se arată în analiza făcută.

Cum a ajuns Iașul în top?

Datele clasează 60 de orase din Europa pentru potențialul lor de vacanțe de lux la prețuri accesibile, luând în considerare cinci factori diferiți. Este vorba de hotelul de cinci stele: costul mediu al unei camere de persoană pe noapte, costul mediu al unei zile spa pentru 2 adulți, costul unei călătorii cu taxiul de 5 km. costul unei mese cu trei feluri pentru 2 persoane într-un restaurant de gamă medie, dar și  indicele de siguranță Numbeo.

 „Pentru selectarea oraselor, au fost determinate cele mai mari patru orase din 15 dintre cele mai ieftine tari din Europa (excluzand Rusia, Belarus, Kosovo si Ucraina). Odata ce datele au fost introduse, factorii au fost normalizati pentru a atribui un scor intre 0 si 1 pentru fiecare factor. Dacă nu erau disponibile date, a fost atribuită o valoare „–” și, prin urmare, un scor automat de 0. Scorurile normalizate au fost apoi adăugate și multiplicate cu 20 pentru a oferi fiecărei locații un scor general de până la 100. Locațiile au fost apoi clasate în funcție de scorul lor total, locația cu cel mai mare scor în frunte”, se mai arată în raportul respectiv făcut de Weloveholidays.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a fost la Iași! Vizită insipidă pe terenul unde se va ridica noua Operă, în Copou

URMĂTORUL ARTICOL

Cum arată noul terminal T4 de la Aeroportul Iași? Se montează sticla pe clădirea de 30 mii metri pătrați – Galerie Foto

Ultimele știri de la Actualitate