ULTIMĂ ORĂ:

Iasul pe podium la cea mai importanta competitie de dans sportiv de la finalul acestui an! Vezi detalii

Iasul pe podium la cea mai importanta competitie de dans sportiv de la finalul acestui an! Vezi detalii
Citit : 5 views Comentariu

 

 

 

La sfarsitul saptamanii trecute, Romania a fost reprezentata la cele mai mai importante competitii de dans sportiv de la finalul acestui an, anume de la Maribor, Slovenia si Ashdod, Israel, unde 7 perechi de dansatori ieseni, sub indrumarea antrenorilor Georgiana si Adrian Ciutoiu, au strans 30 de finale, din care 21 au fost terminate pe podium.

 

 

La competitia din Maribor, Slovenia, cele 6 perechi de la Clubul de Dans Imperial au fost insotite de antrenorul Adrian Ciutoiu, care a reprezentat Romania si, pentru prima data, Iasi-ul, in calitate de arbitru, la o competitie internationala. Cea mai tanara pereche participanta, formata din Malina Constantinescu si Mihnea Rozmalin, ambii elevi la Colegiul National, a reusit si cea mai importanta performanta.

Ei s-au calificat in 9 finale, din care 7 au fost pe podium, iar in 3 dintre acestea s-au situat pe cea mai inalta treapta a podiumului. Au adus astfel acasa 3 medalii de aur. Meritul lor este cu atat mai mare, cu cat aceste medalii au fost obtinute la competitii atat Latino, cat si Standard, la categoria lor de varsta Junior 1, dar si la categoria mai mare varstei lor, Junior2.

 

Cu un total de 6  podiumuri si cu un numar de 3 medalii de aur s-a intors in tara si perechea Andra Caldare – Alexandru Golunga, care a reusit sa se impuna la toate  categoriile de varsta la care a participat, castigand in mod detasat cu locuri de 1 de la toti oficialii competitiei sectiunea Latino atat la Junior 2 cat si categoria mai mare varstei lor – Tineret.

 

Perechea formata din  Daniela Vasile – Viorel Aristotel a strans si ea un numar de 6 finale, din care 5 podiumuri la categoriile de Tineret si Adulti, reusind sa fie pe cea mai inalta treapta a podiumului la Basic Youth Standard, unde au condus detasat toate dansurile sectiunii.

 

Chiar daca a fost prima competitie internationala si a doua de cand danseaza impreuna, perechea Mihnea Vlaiduc – Ciobanu Ana – Maria s-a clasat in 5 finale ale competitiilor din Maribor iar la 2 din  categoriile la care a  participat, s-a clasat pe locul 4 fiind foarte aproape de podiumul competitiei.

 

La aceeasi competitie, dar la categorii mai mari si mai dificile cu participanti din peste 15 tari, s-au remarcat si perechile de Adulti ale  Clubului  Imperial care au reusit sa obtina o foarte importanta calificare in semifinala competitiei Adult A Standard, prin perechea Melentii Alexei – Avram Raluca, si o clasare in finala competitiei Adult A Latino, prin perechea Arseni Andrei – Prisecaru Anca. 

 

La competitia din Israel, perechea Elvin Constantin – Carina Adochitei a ocupat locul 2 atat la WDSF Junior 1 Standard, cat si la sectiunea Latino, iar la categoria mai mare WDSF Junior 2 Latino au obtinut locul 3, aducand astfel la Iasi 3 medalii, care completeaza palmaresul celor doi sportivi in care au strans peste 20 clasari in finala la cele mai importante competitii nationale si internationale si au cucerit un titlu de campioni sud europeni atat la sectiunea Standard cat si la Latino, in Alassio, Italia.

 

„Finalul de sezon a adus clubului nostru incununarea muncii, perseverentei si daruirii cu care sportivii, antrenorii si chiar parintii clubului isi desfasoara activitatea. Performantele anului 2013 sunt numeroase, atat la nivelul competitiilor, cat si in ceea ce priveste faptul ca avem reprezentanti in lotul national al Romaniei. Suntem singurul club iesean care organizeaza seminarii cu tehnicieni de renume mondial. Faptul ca am facut parte din brigada de arbitri la o competitie atat de importanta ca Maribor Open nu face decat sa certifice locul important ocupat de clubul nostru in peisajul sportiv iesean si national”, a declarat Adrian Ciutoiu, presedinte si antrenor al clubului Imperial.

 

bzi.ro