Iasul, sub cod galben de ninsori, polei si viscol. Cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Pentru o vreme mai buna iesenii mai au de asteptat pana maine, la ora 10.00. Conform ANM, in Moldova, în cursul nopţii de luni spre marţi, vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploaie şi burniţă care local vor depune polei, apoi ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în dealurile subcarpatice.

ANM a anunţat că, începînd de joi şi până în intervalul 16-20 decembrie, vor mai fi înregistrate precipitaţii mai mult în vestul ţării, sub formă de ninsori slabe.

VREMEA de Crăciun şi Revelion

În decembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale în aproape toată ţara, local în sud-estul şi sudul ţării fiind posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decât în mod obişnuit. Astfel, în timp ce în Moldova şi în Transilvania temperatura medie a lunii este estimată între -5 şi zero grade Celsius, în zona Dobrogei şi a Banatului, valorile pot atinge chiar şi 2-3 grade Celsius.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul ţării fiind posibile valori peste medii, iar în sud şi vest sub norme. În Maramureş, Banat, Oltenia şi Crişana sunt prognozate precipitaţii ce pot ajunge până la 92 de litri/mp, în timp ce în Dobrogea şi Moldova normele medii se vor încadra între 20 şi 40 de litri/mp.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Sotul Cristinei Rus, suspectat de frauda economica, a fost retinut.

URMĂTORUL ARTICOL

Agenţia pentru Protecţia Mediului a aprobat proiectul parcării subterane din faţa Teatrului National

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in