Iata beneficiile dovleceilor pentru organism!

 

 

 

Dovleceii un continut mare de apa, in proportie de 95%, si reprezinta o sursa importanta de fosfor, potasiu, magneziu, calciu, carbon, dar si de vitaminele A, B, C si E si antioxidanti, dovleceii asigura sanatatatea ochilor, scad riscul de infarct si accidente vasculare, reduc tensiunea arteriala si previn cancerul de colon.

 

 

Datorita continutului de mangan, de vitaminele A, C si B2, magneziu, potasiu, cupru, fosfor si fibre previn ateroscleroza, iar acidul folic reduce hemocisteina din organism care este raspunzatoare de aparitia atacurilor de cord sau cerebrale. Fibrele scad nivelul colesterolului din sange, reducand astfel riscul aparitiei aterosclerozei si a afectiunilor cardiace.

 

Impotriva cancerului

 

Consumul de dovlecei se recomanda pentru a preintampina diverse forme de cancer, dar este benefic si suferinzilor de scleroza multipla. Dovleceii contin foarte putini fitonutrienti, dar cu toate acestea s-a dovedit ca sucul natural obtinut din aceasta legume, chiar daca nu este placut la gust, are efecte extraordinare in diversele forme de cancer.

 

Impotriva reumatismului

 

Nutritionistii recomanda o cura de o luna cu suc de dovlecei persoanelor care se confrunta cu reumatismul. In fiecare zi se va consuma un pahar cu sucul acestei legume. Trebuie baut imediat, iar pe langa aceasta calitate de a fi antireumatic, sucul de dovlecei restabileste tranzitul intestinal si are un efect de intinerire.

 

Impotriva astmului

 

Dovleceii sunt indicati si bolnavilor de astm sau celor care au o lipsa mare de calciu, deoarece aceasta leguma este o sursa importanta de magneziu, care ajuta la asimilarea calciului. Persoanele cu astm vor tine o cura de o luna cu suc de dovlecei. Acesta se va consuma in combinatie cu suc de morcov, de doua ori pe zi. Daca se va face o cura de doua ori pe an, se poate ajunge la vindecarea totala a astmului.

 

Impotriva obezitatii

 

Dovlecelul se foloseste si in curele de slabire deoarece are un continut mare de apa, o valoare nutritionala ridicata si este sarac in calorii. In plus, datorita continutul bogat de magneziu si fosfor, acesta intareste sistemul osos. (sursa: obiectiv.info)

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Primarul Gheorghe Nichita si sotia sa Florentina au pus punct unei casnicii de 33 de ani. Primarul a confirmat divortul! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Afla totul despre hipertensiune si valorile normale ale acesteia

Ultimele știri de la Sanatate