Fierte sau crude, ouale de prepelita aduc o serie de beneficii organismului – au o valoare nutritionala de patru ori mai mare, iar medicii le recomanda in tratarea diverselor boli sau pentru mentinerea starii de sanatate.
Ouale de prepelita nu au contraindicatii, astfel ca oricand este benefica o cura cu oua de prepelita. Fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multa vitamina B2 si de sase ori mai multa mai multa vitamina B1. Mai mult, ouale de prepelita mai contin si calciu, zinc, sulf si potasiu.
Sunt excelente pentru revitalizarea organismului la orice varsta, au efect benefic in perioada postnatala, dupa interventiile chirurgicale si radioterapii, in cazurile de anemie, spasmofilie, migrene si astenie nervoasa. Totodata, ouale de prepelita sunt recomandate si persoanelor care nu sufera de vreo afectiune, numai pentru mentinerea starii de sanatate. Ele pot inlocui perfect oul de gaina. In acest caz se indica administrarea unui ou de prepelita fiert moale, o data pe zi, chiar si pe perioade lungi de timp.
Beneficiile consumului de oua de prepelita
– Regleaza si imbunatatesc functionarea inimii
– Intaresc aparatul cardiovascular
– Scad nivelul colesterolului
– Regleaza aciditatea gastrica si digestia
– Ajuta in tratarea bolilor renale si de ficat
– Ajuta foarte mult si in cazurile de rinita alergica, alergii si eczeme
– Sunt benefice in afectiunile oftalmologice si ORL
– Regleaza nivelul zaharului din sange in cazurile de diabet
– Actioneaza pozitiv asupra creierului si intarzie procesele degenerative de imbatranire.
jurnalul.ro