Salata din spanac poate fi delicioasă, dar dacă nu apreciezi prea mult textura acestor frunze, adaugă-le în cantitate mică și amestecă-le bine cu salata verde. Mărunțește frunzele cu mâna înainte să adaugi spanacul la salată.
Arpagic – Cu o aromă plăcută ce seamănă cu anasonul, arpagicul poate oferi un gust mai savuros unei salate simple. Toacă mărunt frunzele de arpagic pentru salată. Dacă ești gata de un experiment culinar și mai îndrăzneț, adaugă și florile de arpagic în salată: sunt comestibile și au un gust asemănător frunzelor.
Coriandru – Poreclit și pătrunjel chinezesc, coriandrul este cea mai bună alegere pentru salate care au și alte ingrediente din bucătăria asiatică. Adaugă frunzele întregi la salată, dar mărunțește codițele.
Mărar – Nu este indicat chiar pentru orice salată, mai ales dacă nu-ți place prea mult aroma lui, dar mărarul este alegerea cea mai bună pentru o salată care conține și castravete feliat.
Roinita – Folosită în bucătăria internațională în numeroase rețete, de la supe până la deserturi, roinița are o aromă plăcută ce seamănă cu lămâia și poate fi ingredientul secret din salata ideală.
Fenicul – Dacă ai vrea și un ingredient dulce în salată, alege frunzele de fenicul, care conțin o aromă similară celei de lemn dulce. Toacă-le mărunt și amestecă-le bine cu celelalte ingrediente din salată.
Indiferent ce verdețuri și plante aromatice alegi să adaugi în salată, nu uita că uleiul de măsline le poate crește savoarea atunci când este adăugat și amestecat bine cu câteva minute înainte de servire. Dacă vrei o salată aromată dar nu ai timp să cumperi regulat verdețuri proaspete, le poți pune uscate direct în uleiul de măsline timp de câteva săptămâni. După o lună, poți beneficia de ulei aromat la salatele tale, însă le poți lăsa și mai mult timp în ulei pentru intensificarea aromei.
Patrunjel și leustean – Ușor de găsit proaspete la orice supermarket, pătrunjelul și leușteanul sunt prima alegere pentru un plus de savoare în salată. Dacă vrei o aromă mai intensă a pătrunjelului, caută varietatea italiană, cu frunze plate. În cazul leușteanului, pune în salată doar frunzele mici și proaspete dinspre capătul firelor.
Busuioc – Ideal pentru salatele care conțin și roșii și ardei, busuiocul aromează pe loc chiar și o salată simplă și este tot mai ușor de găsit proaspăt la supermarket. Pentru a păstra cel mai bine aroma, nu tăia frunzele de busuioc, adaugă-le întregi sau rupe-le cu mâna.
Menta – Când este proaspătă, menta îți poate aroma salata imediat. Dacă îți place, poți adauga la discreție, dar dacă nu vrei să ascundă complet alte gusturi mai subtile din salată, folosește-o în cantitate limitată, doar câteva frunze mici.
Verdeturi indicate pentru slabit
Verdeturi indicate pentru slabit
Salata din spanac poate fi delicioasă, dar dacă nu apreciezi prea mult textura acestor frunze, adaugă-le în cantitate mică și amestecă-le bine cu salata verde. Mărunțește frunzele cu mâna înainte să adaugi spanacul la salată.
Arpagic – Cu o aromă plăcută ce seamănă cu anasonul, arpagicul poate oferi un gust mai savuros unei salate simple. Toacă mărunt frunzele de arpagic pentru salată. Dacă ești gata de un experiment culinar și mai îndrăzneț, adaugă și florile de arpagic în salată: sunt comestibile și au un gust asemănător frunzelor.
Coriandru – Poreclit și pătrunjel chinezesc, coriandrul este cea mai bună alegere pentru salate care au și alte ingrediente din bucătăria asiatică. Adaugă frunzele întregi la salată, dar mărunțește codițele.
Mărar – Nu este indicat chiar pentru orice salată, mai ales dacă nu-ți place prea mult aroma lui, dar mărarul este alegerea cea mai bună pentru o salată care conține și castravete feliat.
Roinita – Folosită în bucătăria internațională în numeroase rețete, de la supe până la deserturi, roinița are o aromă plăcută ce seamănă cu lămâia și poate fi ingredientul secret din salata ideală.
Fenicul – Dacă ai vrea și un ingredient dulce în salată, alege frunzele de fenicul, care conțin o aromă similară celei de lemn dulce. Toacă-le mărunt și amestecă-le bine cu celelalte ingrediente din salată.
Indiferent ce verdețuri și plante aromatice alegi să adaugi în salată, nu uita că uleiul de măsline le poate crește savoarea atunci când este adăugat și amestecat bine cu câteva minute înainte de servire. Dacă vrei o salată aromată dar nu ai timp să cumperi regulat verdețuri proaspete, le poți pune uscate direct în uleiul de măsline timp de câteva săptămâni. După o lună, poți beneficia de ulei aromat la salatele tale, însă le poți lăsa și mai mult timp în ulei pentru intensificarea aromei.
Patrunjel și leustean – Ușor de găsit proaspete la orice supermarket, pătrunjelul și leușteanul sunt prima alegere pentru un plus de savoare în salată. Dacă vrei o aromă mai intensă a pătrunjelului, caută varietatea italiană, cu frunze plate. În cazul leușteanului, pune în salată doar frunzele mici și proaspete dinspre capătul firelor.
Busuioc – Ideal pentru salatele care conțin și roșii și ardei, busuiocul aromează pe loc chiar și o salată simplă și este tot mai ușor de găsit proaspăt la supermarket. Pentru a păstra cel mai bine aroma, nu tăia frunzele de busuioc, adaugă-le întregi sau rupe-le cu mâna.
Menta – Când este proaspătă, menta îți poate aroma salata imediat. Dacă îți place, poți adauga la discreție, dar dacă nu vrei să ascundă complet alte gusturi mai subtile din salată, folosește-o în cantitate limitată, doar câteva frunze mici.