Iata care sunt cele mai periculoase tipuri de peste! Vezi cu ce trebuie sa le inlocuiesti

 

 

 

Pestele si fructele de mare sunt alimente sanatoase, pline de proteine si grasimi bune. Din pacate, anumite tipuri contin mercur si pot afecta dezvoltarea neurologica a copiilor, conform nutritionistului Mira Ilic.

 

 

Toate tipurile de peste contin mercur insa exista anumite tipuri pe care trebuie neaparat sa le eviti

 

1. Nu manca rechin

 

Rechinul se hraneste cu alti pesti si de multe ori, acei pesti au fost deja contaminati cu mercur, asa ca nivelul de mercur pe care il contine rechinul este destul de periculos.

 

Alege somonul salbatic de Pacific

 

O portie de 113 grame contine cantitati importante de vitamina D, vitamina B12, seleniu si acizi grasi omega 3. Somonul are calitati nutritionale exceptionale insa cel salbatic este mai sanatos decat cel de crescatorie. Atentie, insa daca esti insarcinata, limiteaza-te la 340 de grame pe saptamana.

 

 

2. Nu manca : Peste-spada

 

Acest peste tropical este, de asemenea, un pradator care se hraneste cu alti pesti contaminati cu mercur

 

Alege: Sardinele

 

Sardinele sunt o sursa impotanta de omega-3 si sunt bogate in vitamina D.

 

3. Nu manca : Rege Macrou

 

Regale macrou nu trebuie confundat cu cleanul macrou, o specie ce sa gaseste in Oceanul Pacific si are un conttinut mult mai scazut de mercur. Regele macrou traieste in Oceanul Atlantic si Golful Mexic.

 

Alege: Ansoa

 

Acesti pestisori sunt foarte aromati si se potrivesc de minune in salate si paste. In afara continutului mare de  omega 3, ansoa sunt bogati si in fier.

 

4. Nu manca : tilefish

 

Acest tip de peste contine cea mai mare concentratie de mercur, dintre toti pestii. Acest peste traieste in apele tropicale si temperate, iar gustul lor este comparabil cu cel al homarului.

 

Alege : Pastrav curcubeu de crescatorie

 

Pastravul de lac are un risc mai mare de a fi contaminat cu mercur, insa cel de crescatorie este o alegere sigura.   Pastravul este o sursa buna de acizi grasi omega 3 si proteine.

 

Nu manca: Ton de Atlantic

 

Studii efectuate recent releva faptul ca tonul de Atlantic este puternic contaminat cu mercur. In plus, este pe cale de disparitie, fiind trecut pe lista pestilor protejati.

 

Puteti opta in schimb pentru ton din Canada, care are un nivel mai mic de mercur.

doctorulzilei.ro

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ieseni, in perioada 27 februarie – 2 martie la Atriumul Palas Mall se va dsfasura evenimentul Traditia Martisorului! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Led-urile ne afecteaza sanatatea! Vezi detalii

Ultimele știri de la Sanatate