Iata cate beneficii are ceapa verde pentru organism!

 

 

 

Consumati din belsug ceapa verde alaturi de o felie de branza, un cartof copt sau cu putin peste. Este un aliment care permite orice combinatie alimentara. Are doar 32 de kilocalorii la 100 de grame si contine cei mai puternici antioxidanti plus numeroase alte beneficii asupra sanatatii.

 

 

Ajuta la mentinere unei inimi sanatoase

Mirosul intepator al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care contine sulf cunoscut pentru calitatile lui ce protejeaza vasele de sange impotriva problemelor cauzate de colesterol.

 

 Protejeaza muschii

De asemenea, ceapa poate compensa vatamarea oxidativa a fibrelor musculare si a tesuturilor din corp, cauzata de antrenamentele fizice excesive. Elementul cheie care contribuie aici este numit quercetina. Studiile realizate pe soareci au demonstrat ca acest flavonoid ajuta la prevenirea stresului oxidativ de la nivelul creierului, dupa antrenamente lungi.

 

Sustine densitatea osoasa

Cercetatorii cred ca acesti compusi sulfurosi din ceapa, impreuna cu quercetina pot fi responsabili pentru o mai buna densitate osoasa. Intr-un studiu realizat in 2009, oamenii de stiinta au constatat ca femeile care consuma ceapa zilnic aveau o densitate osoasa mai buna comparativ cu cele care nu aveau acest obicei. Mai mult, femeile in varsta care consumau multa ceapa aveau cu 20% mai putine sanse de a suferi de fractura de sold.

 

 

Faciliteaza digestia

Cepele faciliteaza digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid. Acesta serveste ca aliment pentru bacteriile bune prezente in tractul intestinal si combate bacteriile rele. Totodata, fructooligozaharidul imbunatateste functiile digestive prin actionarea la nivelul tranzitului intestinal.

 

Scade riscul de aparitie a cancerului

In alta ordine de idei, studiile au mai aratat si ca oamenii care consuma frecvent ceapa au un risc mai scazut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare si a anumitor tipuri de cancer, comparativ cu alti oameni care evita aceasta leguma. Specialistii cred ca aceasta capacitatea a cepei este asociata cu flavonoizii care blocheaza agentii ce favorizeaza aparitia cancerului si pe care ii detine alimentul.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Tragedie in Bucuresti! O tanara a decedat dupa ce a cazut de la etajul 8 al unui bloc

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! Municipalitatea pregateste in 2014 demolarea a circa 300 de garaje. Iata zonele vizate

Ultimele știri de la Sanatate