Iata cateva recomandari pentru a plati mai putin la incalzire

 

 

 

E.ON Energie Romania sfatuieste consumatorii de gaze sa economiseasca energie prin utilizarea eficienta a gazelor naturale si a electricitatii, urmând câteva sfaturi care pot conduce la un confort termic sporit si la o reducere considerabila a facturilor.

 

 

Recomandarile furnizorului de gaze naturale si electricitate sunt esentiale pentru a reduce factura de gaz. Spre exemplu, in cazul ferestrelor cu tâmplarie de lemn si sticla simpla, pierderile de caldura prin spatiile neizolate pot reprezenta mai mult de 30% din totalul pierderilor în sezonul rece. 

 

„Izolati îmbinarile ferestrelor cu garnituri de etansare autoadezive de tip purfix. Reglati temperatura din locuinta în functie de confortul dorit, luând în considerare ca peste temperatura de 19 °C, fiecare grad în plus poate sa însemne o crestere a consumului de gaze naturale cu circa 8%. Deschideti larg ferestrele pe perioade scurte de timp astfel încât spatiile sa se aeriseasca si sa se încalzeasca mai repede”, spun oficialii E.ON Energie.

 

Un alt sfat important este sa va asigurati ca radiatoarele nu sunt acoperite de perdele sau alte obiecte. Setati din centrala termica o temperatura mai scazuta a apei calde, astfel încât sa nu necesite combinarea cu apa rece, folositi un termostat de ambianta care comanda functionarea centralei, lucru care determina o reducere cu pâna la 25% a costurilor de încalzire. De asemenea, trebuie sa izolati termic peretii, acoperisul si ferestrele pentru a reduce cu pâna la 50% costurile de încalzire. 

În ceea ce priveste energia electrica sunt recomandate urmatoarele: utilizati becuri economice sau becuri cu LED, folositi lumina naturala cât mai mult acolo unde este posibil, amplasati aparatele de racit, congelator, frigider la distanta de sursele de caldura. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

O noua descoperire arheologica importanta in fata Palatului Culturii din Iasi: vestigii valoroase vechi de peste 500 de ani

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie! BRD a modificat conditiile de acordare a creditelor de nevoi personale in cadrul promotiei care se desfasoara pana pe 31 decembrie 2013. Vezi detalii

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in