Ideal ar fi sa iei 2 mese pe zi, intre 10 si 11 si intre 18 si 19, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbtie, metabolizare si eliminare; Dimineata, pe stomacul gol, bea 300-400 ml de apa plata; Intre mese, consuma sucuri proaspete sau ceaiuri de fructe; Cerealele, leguminaceele (soia, fasole, mazare, linte), carnea si pestele prepara-le la cuptor, abur sau prin fierbere. Celelalte alimente consuma-le crude daca nu ai probleme gastrointestinale. In alimentatie trebuie sa predomine cerealele si fructele;
Exclude complet alimentele rafinate: zaharul, faina alba, sarea extrafina, margarina, uleiul rafinat si toate alimentele care le contin; Exclude alimentele cu E-uri; Consuma cereale integrale, fructe, legume, lactate (fermentate – iaurt, chefir, sana, branza de vaci), oua (3/saptamana), ciuperci, miere, peste (2-3 mese/saptamana), carne (1-2 mese/saptamana)); Alimentele trebuie sa fie de cea mai buna calitate: traditionale sau bio;
Calculeaza cantitatea portiilor in functie de obiceiul alimentar anterior, adica pentru a pune organismul la treaba, sa consume din propriile rezerve, redu cu 25-50% ratia fata de cum l-ai obisnuit pana acum. Mesteca indelung fiecare bol alimentar inainte de a-l inghiti (10-15 ori); Mergi pe jos (la pas) 30-60 de minute zilnic.
Ideal ar fi sa iei 2 mese pe zi, intre 10 si 11 si intre 18 si 19, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbtie, metabolizare si eliminare.
Ideal ar fi sa iei 2 mese pe zi, intre 10 si 11 si intre 18 si 19, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbtie, metabolizare si eliminare.
Dimineata, pe stomacul gol, bea 300-400 ml de apa plata; Intre mese, consuma sucuri proaspete sau ceaiuri de fructe; Cerealele, leguminaceele (soia, fasole, mazare, linte), carnea si pestele prepara-le la cuptor, abur sau prin fierbere. Celelalte alimente consuma-le crude daca nu ai probleme gastrointestinale. In alimentatie trebuie sa predomine cerealele si fructele;
Exclude complet alimentele rafinate: zaharul, faina alba, sarea extrafina, margarina, uleiul rafinat si toate alimentele care le contin; Exclude alimentele cu E-uri; Consuma cereale integrale, fructe, legume, lactate (fermentate – iaurt, chefir, sana, branza de vaci), oua (3/saptamana), ciuperci, miere, peste (2-3 mese/saptamana), carne (1-2 mese/saptamana)); Alimentele trebuie sa fie de cea mai buna calitate: traditionale sau bio;
Calculeaza cantitatea portiilor in functie de obiceiul alimentar anterior, adica pentru a pune organismul la treaba, sa consume din propriile rezerve, redu cu 25-50% ratia fata de cum l-ai obisnuit pana acum. Mesteca indelung fiecare bol alimentar inainte de a-l inghiti (10-15 ori); Mergi pe jos (la pas) 30-60 de minute zilnic.