reguli_sanatate

Iata cateva reguli pentru o alimentatie sanatoasa

Ideal ar fi sa iei 2 mese pe zi, intre 10 si 11 si intre 18 si 19, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbtie, metabolizare si eliminare; Dimineata, pe stomacul gol, bea 300-400 ml de apa plata; Intre mese, consuma sucuri proaspete sau ceaiuri de fructe; Cerealele, leguminaceele (soia, fasole, mazare, linte), carnea si pestele prepara-le la cuptor, abur sau prin fierbere. Celelalte alimente consuma-le crude daca nu ai probleme gastrointestinale. In alimentatie trebuie sa predomine cerealele si fructele;
Exclude complet alimentele rafinate: zaharul, faina alba, sarea extrafina, margarina, uleiul rafinat si toate alimentele care le contin; Exclude alimentele cu E-uri; Consuma cereale integrale, fructe, legume, lactate (fermentate – iaurt, chefir, sana, branza de vaci), oua (3/saptamana), ciuperci, miere, peste (2-3 mese/saptamana), carne (1-2 mese/saptamana)); Alimentele trebuie sa fie de cea mai buna calitate: traditionale sau bio;
Calculeaza cantitatea portiilor in functie de obiceiul alimentar anterior, adica pentru a pune organismul la treaba, sa consume din propriile rezerve, redu cu 25-50% ratia fata de cum l-ai obisnuit pana acum. Mesteca indelung fiecare bol alimentar inainte de a-l inghiti (10-15 ori); Mergi pe jos (la pas) 30-60 de minute zilnic.
Ideal ar fi sa iei 2 mese pe zi, intre 10 si 11 si intre 18 si 19, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbtie, metabolizare si eliminare.

Ideal ar fi sa iei 2 mese pe zi, intre 10 si 11 si intre 18 si 19, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbtie, metabolizare si eliminare.

Dimineata, pe stomacul gol, bea 300-400 ml de apa plata; Intre mese, consuma sucuri proaspete sau ceaiuri de fructe; Cerealele, leguminaceele (soia, fasole, mazare, linte), carnea si pestele prepara-le la cuptor, abur sau prin fierbere. Celelalte alimente consuma-le crude daca nu ai probleme gastrointestinale. In alimentatie trebuie sa predomine cerealele si fructele; 
Exclude complet alimentele rafinate: zaharul, faina alba, sarea extrafina, margarina, uleiul rafinat si toate alimentele care le contin; Exclude alimentele cu E-uri; Consuma cereale integrale, fructe, legume, lactate (fermentate – iaurt, chefir, sana, branza de vaci), oua (3/saptamana), ciuperci, miere, peste (2-3 mese/saptamana), carne (1-2 mese/saptamana)); Alimentele trebuie sa fie de cea mai buna calitate: traditionale sau bio;
Calculeaza cantitatea portiilor in functie de obiceiul alimentar anterior, adica pentru a pune organismul la treaba, sa consume din propriile rezerve, redu cu 25-50% ratia fata de cum l-ai obisnuit pana acum. Mesteca indelung fiecare bol alimentar inainte de a-l inghiti (10-15 ori); Mergi pe jos (la pas) 30-60 de minute zilnic.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Tribunalul Arges a respins, luni 10 iunie, cererea de eliberare din arest inaintata de avocatii fostului politist Cristian Cioaca, acuzat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu

URMĂTORUL ARTICOL

Vezi cateva trucuri care iti usureaza dieta

Ultimele știri de la Sanatate