Iata cateva remedii naturale care te ajuta sa lupti impotriva ulcerului

 

 

 

Ulcerul gastric sau duodenal reprezinta o pierdere de substanta la nivelul mucoasei gastrice/duodenale (nisa).

 

 

Ulcerul este o afectiune care intereseaza pana la 20% din populatie, ulcerul duodenal fiind mai frecvent intalnit decat ulcerul gastric.

In primul rand, este important sa ai o dieta bogata in fibre, adica sa consumi fructe si legume in cantitati crescute. Acestea au capacitatea de a umple stomacul, diluand astfel concentratia de acid si de a accelera tranzitul intestinal.

 

Desi laptele este un minunat remediu al simptomelor ulcerului, neutralizand aciditatea si scazand durerile, calciul pe care il contine stimuleaza secretia de gastrina, ce stimuleaza productia de acid. Din acest motiv, laptele ar trebui evitat.

 

 

 Cel mai cunoscut remediu natural al ulcerului este sucul de varza. Acesta contine substante care ajuta regenerarea tesutului gastric si care stimuleaza producerea de mucina. Aceasta din urma este un real ajutor prin efectul sau protector asupra mucoasei gastrice. Sucul de varza trebuie preparat exact inainte de consum, si trebuie consumat un pahar de 4 ori pe zi, inainte de fiecare masa si inainte de culcare. Ameliorarea simptomelor si chiar vindecarea survin dupa 2-3 saptamani de consum.

 

 

Consuma banane pentru efectul lor protectiv impotriva ulcerului. Acestea contin o substanta numita inhibitor de proteaza, cunoscuta pentru efectul antibacterian impotriva bacteriei cauzatoare de ulcer.

 

Daca stii ca ai o aciditate accentuata, consuma un amestec format dintr-un pahar de apa si o lingurita de bicarbonat de sodiu. Acesta va neutraliza aciditatea gastrica si va calma durerile.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Mai multe targuri vor fi disponibile pentru ieseni cu ocazia sarbatorilor de Paste! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Tu stii cum se bea cafeaua pentru a i se pastra aroma? Afla ce spun specialistii

Ultimele știri de la Sanatate