Iată ce avere are Costel Alexe, șeful Consiliului Județean Iași!
Iată ce avere are Costel Alexe, șeful Consiliului Județean Iași!

Iată ce avere are Costel Alexe, șeful Consiliului Județean Iași!

Costel Alexe, fost ministru al Mediului și fost parlamentar PNL, a ajuns în 2020 președintele Consiliului Județean Iași. Averea lui Costel Alexe este una destul de mare, așa cum reiese din declarația sa de avere.

La fel ca și colegul său de partid Mihai Chirica, Costel Alexe a fost implicat în mai multe scandaluri cu iz penal. Poate cel mai cunoscut scandal de acest fel este celebrul dosar ”Tabla” în care a fost acuzat de mai multe fapte de corupție.

Ce avere are Costel Alexe, șeful Consiliului Județean Iași

Averea lui Costel Alexe nu este deloc de neglijat. Președinte al PNL Iași, până când a renunțat la funcție fiind inculpat într-un dosar penal, Alexe a acumulat în câțiva ani o avere de invidiat chiar și pentru președinții de bănci din țară. Cu mențiunea că în doar doi ani, averea i s-a micșorat subit după ce a divorțat de soție. Majoritatea bunurilor avute în 2021 i-au rămas soției, după procedura de divorț. Practic, în aceste momente, președintele Consiliului Județean Iași deține ”doar” 500 mp de teren în comuna Aroneanu și un apartament în municipiul Iași de 70mp.

Procedura de divorț pare să fi fost una usturătoare pentru șeful CJ Iași pentru că soția a rămas cu bunurile, iar alesul neamului doar cu datoriile care nu sunt deloc puține. Totuși este interesant cum, cu un salariu de ”doar” 161.413 a reușit să acumuleze datorii de câteva sute de mii de euro.   Vom face, în continuare, o paralelă a averii președintelui CJ Iași așa cum reieșa în 2021 cu cea din 2023.

Soția lui Costel Alexe a reușit să fie un mic baron cu câteva zeci de mii de lei salariu

Este visul oricărui român să dețină cât mai multe imobile și cât mai multe active. Practic, un român a reușit să-și îndeplinească acest vis. Și nu este oricare român ci tocmai soția fostului ministru.  Alexe Raluca a avut în 2020 un salariu de 27.000 de lei, adică puțin peste 2.000 de lei net pe lună.  Lista lucrurilor deținute de Alexe Raluca este una imensă. Așadar, conform declarației din 2021, soția de ministru deținea următoarele bunuri:

  • 800 mp teren extravilan în Rediu – obținut prin CVC* în 2008
  • 2281 teren extravilan Barnova – obținut prin CVC în 2013
  • 5000 mp teren forestier Bârnova obținut în 2015 prin CVC.
  • Apartament de 70 mp în municipiul Iași

*CVC – Contract Vânzare Cumpărare.

Cum cei doi au fost mereu strângători, împreună au acumulat cash, în 2021, suma de 200.000 de lei.

2023 este un an dificil pentru Costel Alexe! Soția cu terenurile, el cu datoriile

În 2023 criza a venit repede pentru Costel Alexe după ce în urmă cu un an a decis să divorțeze de soția sa, o femeie foarte strângătoare. În declarația de avere depusă recent de Costel Alexe se regăsește doar un singur apartament, un teren în comuna Aroneanu de 500mp și un bun înstrăinat, adică un apartament vândut în luna iulie din 2022. Un lucru de admirat la președintele CJ Iași este faptul că nu și-a lăsat soția de izbeliște. Cu toate că el a rămas cu datoriile, datorii despre care vom vorbi mai târziu, Costel Alexe și-a împrumutat fosta soție cu suma de 285.000 de lei. Un lucru la fel interesant este că președintele este un om atât de modest încât conduce un autoturism marca Opel fabricat în 2002.

Darnic a fost și cu cumpărătorul apartamentului de 70 mp pentru că suma obținută pe acesta pare să fie una foarte mică, dacă e să ținem cont cum se învârte piața imobiliară din Iași. Nu lansăm acuzații, dar ne întrebăm, retoric, dacă suma de 316.621 ron (aproximativ, la cursul valutar din iulie 2022 – 64.000 euro), nu este un pic prea mică. Nu de alta, dar nu ne-am dori ca ditamai președintele de CJ, fost ministru și parlamentar, să își fi luat țeapă vânzând sub 1000 de euro metru pătrat în Iași. Este cu atât de suspect cu cât Costel Alexe pare să nu fi vorbit cu omologul său, Mihai Chirica, un intim cunoscător al pieței imobiliare din Iași.

Averea ca averea, dar să vezi datoriile lui Costel Alexe

Când vorbești de datorii trebuie să-ți ceri cumva scuze. Este necazul fiecărui român a cărui rată, variabilă, s-a dublat în ultimii 2 ani. Costel Alexe nu stă foarte bine la capitolul bani de dat la bănci. Putem spune că stă chiar foarte rău. Rubrica de datorii este una în care te pierzi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Protest masiv al studenților în fața UMF Iași. „Vrem respect și demnitate” – Galerie foto

URMĂTORUL ARTICOL

Vicepreședintele CJ Iași, Afloarei Sorin stă într-o garsonieră dar are trei autoturisme! Zeci de mii de euro a câștigat din botezul copilului

Ultimele știri de la Deschideri