Legume bogate în amidon
Porumbul și mazărea pot părea destul de sănătoase, dar în esenţă, aceste legume „aruncă în aer” conţinutul caloric al salatei tale. Legumele bogate în amidon au o cantitate mai mare de carbohidraţi în compoziţie şi în momentul în care le găteşti, amidonul se transformă în zahăr.
Mai mult decât atât, legumele bogate în amidon au tendința de a ridica nivelul de zahăr din sânge mai mult decât o fac legumele lipsite de amidon, ceea ce înseamnă că vei pofti la carbohidraţi cât de curând.
Alternativă: Pune în salată felii de ardei gras
Legume călite
Chiar dacă nu mănânci legume bogate în amidon, să nu ţi se pară că cele călite sunt o soluţei mai bună! Acestea se îmbibă cu ulei în momentul în care le sotezi şi asta se adaugă la conținutul de grăsime al mesei tale.
Alternativă: Nu e nimic complicat, pur şi simplu rezumă-te la varianta crudă a legumelor alese de tine. Poţi folosi ceapă, broccoli, ţelină, iar pe deasupra poţi presăra nişte pătrunjel, pentru proprietăţile sale antioxidante.
Ce ingrediente să NU adaugi salatelor ca să te menții în formă
Ce ingrediente să NU adaugi salatelor ca să te menții în formă
Legume bogate în amidon
Porumbul și mazărea pot părea destul de sănătoase, dar în esenţă, aceste legume „aruncă în aer” conţinutul caloric al salatei tale. Legumele bogate în amidon au o cantitate mai mare de carbohidraţi în compoziţie şi în momentul în care le găteşti, amidonul se transformă în zahăr.
Mai mult decât atât, legumele bogate în amidon au tendința de a ridica nivelul de zahăr din sânge mai mult decât o fac legumele lipsite de amidon, ceea ce înseamnă că vei pofti la carbohidraţi cât de curând.
Alternativă: Pune în salată felii de ardei gras
Legume călite
Chiar dacă nu mănânci legume bogate în amidon, să nu ţi se pară că cele călite sunt o soluţei mai bună! Acestea se îmbibă cu ulei în momentul în care le sotezi şi asta se adaugă la conținutul de grăsime al mesei tale.
Alternativă: Nu e nimic complicat, pur şi simplu rezumă-te la varianta crudă a legumelor alese de tine. Poţi folosi ceapă, broccoli, ţelină, iar pe deasupra poţi presăra nişte pătrunjel, pentru proprietăţile sale antioxidante.