Iata ce tarife piperate se practica la Institutul Regional de Oncologie din Iasi!

Tarifele practicate de Institutul Regional de Oncologie din Iasi pentru o anumita categorie de pacienti sunt destul de piperate. Cea mai scumpa investigatie, sterilizare cu plasma, costa 650 de lei, iar un Uro RMN cu substanta de contrast ajunge la 625 lei.

O alta analiza foarte scumpa este cea pentru un examen endoscopic bronsic cu rezultat histo-patologic, pentru care bolnavul trebuie sa scoata din buzunar 500 de lei. Conducerea Institutului a precizat ca aceste tarife sunt practicate doar pentru pacientii care nu sunt inclusi in programul national de sanatate, nu au asigurare medicala sau provin din alte judete. 

 

„Avem o lista de servicii medicale cu plata pentru investigatii de biologie celulara. Exista un angajament de plata pentru pacientii care declara pe propria raspundere ca nu sunt asigurati si sunt de acord sa plateasca. Este vorba de pacientii care nu sunt in evidenta programelor nationale de sanatate, nu au asigurare medicala sau vin din alte judete si solicita aceste investigatii, dar si pentru pacientii din strainatate. Aceste tarife nu se aplica nici pentru pacientii internati in spitalele din Iasi si care au nevoie de astfel de investigatii. Deocamdata, nu am avut solicitari cu plata penrtu investigatii la biologie celulara”, a declarat ec. Mirela Grosu, manager la Institutul Regional de Oncologie din Iasi. 

 

bzi.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Statistici ingrijoratoare la Iasi! Numarul iesenilor care solicita incadrarea in grad de handicap este intr-o continua crestere

URMĂTORUL ARTICOL

Revoltator! Elevii de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Iasi nu au o sala de sport si ontinua sa faca miscare in zone insalubre

Ultimele știri de la Sanatate