Evaluare Nationala 2014! Iata cele mai tari perle la proba de romana

 

 

 

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014, perle română: „Zona geografica descrisa este Maramuresul, adica tinutul dintre Prut si Nistru, unde se afla si orasul Chisinau.”

 

A fost, ce-i drept o eroare de cateva sute de kilometri si nu e singura: “In acea zona sunt dealuri cu copite si claie de fan.”

La intrebarea-cheie: Cum ii vad elevii pe moroseni? – un elev a raspuns: “Trasaturile locuitorilor din Maramures sunt mesterimea si smecheria. Adica sunt secretosi cu ce fac in ateliere, sa nu faca si restul ca ei ca n-ar mai avea ce sa vanda la turisti.”

 

Apoi, patru strofe semnate A.E. Baconski au descatusat eul sensibil al unor elevi de clasa a opta, la simularea evaluarii nationale.

 

“Genul liric poate fi ca un indragostit care cade-n genunchi in fata iubitei si ca o fata care se oftica de dor. Genul epic e la fel, dar nu are versuri, are randuri.”

Zapada saruta intinderile” inseamna ca e foarte intima cu ele. Nu e nepotrivit, adica asa se intampla iarna.”

“Titlul este, ca figura de stil, o personalitate.”

 

In alte cazuri, gandul elevilor a zburat departe de foaia de examen, spre decorul trist si murdar al oraselor, mascate, temporar, de omat. Mai departe se simt trairile de adolescent.

 

“Zapada saruta intinderile” se refera la cum se acopera mizeria de pe strada si se simt si intinderile bine. Desigur, poetul isi imagineaza ca sunt oameni si pot fi sarutate.”

 

In noianul acesta de incercari poetice, unii si-au descoperit vocatia de critici literari.“Repetitia este cuvantul zapada, pe care autorul il scrie cam des, si in titlu, si in poezie.”

 

Rezultatele simularii Evaluarii Nationale vor fi pubicate in 7 martie. Notele nu pot fi contestate, dar nici nu se trec in catalog, ci sunt doar analizate la nivelul fiecarei scoli in parte.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un fenomen neobisnuit are loc in Europa. Mai multe tari au fost acoperite de un nor de praf provenit din Sahara. In Italia, Croatia si Elvetia pe pamant s-a depus un strat de praf rosiatic

URMĂTORUL ARTICOL

Jaf armat la o banca din Bacau in cursul zilei de joi (20.02.2014)! Casiera bancii a fost amenintata cu o arma de un barbat care a furat apoi o suma de bani

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in