ULTIMĂ ORĂ:

Iata cinci sfaturi utile pentru a organiza o masa de Craciun bogata cu bani putini

Iata cinci sfaturi utile pentru a organiza o masa de Craciun bogata cu bani putini
Citit : 8 views Comentariu

 

 

 

Îţi vine să crezi sau nu, poţi să organizezi cu bani puţini o masă de Crăciun bogată.

 Sfaturile de mai jos te vor ajuta cu siguranta să îţi planifici mai eficient bugetul de sărbători!

 

1. Stabileşte o sumă maximă pe care o poţi cheltui

 

Înainte de a face economii pe unde se poate, asigură-te că îţi impui o limită atunci când mergi la cumpărături. Dacă te hotărăşti să nu depăşeşti suma de 500 de lei, fă tot posibilul să rămâi în buget.

 

2. Decide-te din timp asupra meniului

 

Al doilea pas este să treci pe hârtie meniul la care te-ai gândit, altfel nu poţi să ştii de ce ai nevoie şi cum poţi să improvizezi. Ideal este să alegi preparate simple şi sofisticate, diversificate şi inteligent combinate. Nu uita, de Crăciun nu se dublează stomacul nimănui, deci fii rezonabilă.

 

3. Măsoară cu atenţie cantitatea ingredientelor

 

Înainte să pleci la cumpărături, fă o listă cu toate ingredientele de care ai nevoie şi trece în dreptul lor cantitatea aferentă pentru masa de Crăciun. De pildă, dacă inviţi 10 persoane la masă, nu te aproviziona cu carne cât pentru 15 persoane.

 

Gândeşte-te în avans de câte porţii ai nevoie şi cât de mari vor fi ele, ţinând cont şi de vârsta invitaţilor (copiii, adolescenţii şi femeile vor mânca mai puţin decât bărbaţii). Fă-ţi o idee realistă asupra cantităţii de mâncare care va fi consumată, dacă nu vrei să iroseşti bani.

 

4. Alege supermarketuri avantajoase

 

Cumpără toate produsele din acelaşi loc sau doar din supermarketurile care au de regulă preţuri mici şi oferte speciale. Nu aştepta până în săptămâna Crăciunului să faci cumpărăturile, altfel vei plăti mai mult pe aceleaşi alimente, din pricina perioadei. Orice diferenţă de preţ este importantă, dacă aduni sumele mici de la fiecare produs în parte.

 

5. Optează pentru sortimente ieftine, acolo unde poţi

 

Avantajul tău este că prepari singură felurile de mâncare de Crăciun, deci poţi improviza în privinţa alimentelor pe care le alegi. Brânza din plăcintă poate fi o telemea obişnuită, pateul cu care umpli ouăle nu trebuie să fie de gâscă, iar ciocolata din fursecuri poate fi una obişnuită – nimeni nu va sesiza diferenţa.

 

Mai bine investeşti într-un vin bun, folosindu-te de sumele economisite cumpărând ingrediente ieftine pentru celelalte preparate.