Iata componenta grupelor Cupei Mondiale 2014 din Brazilia. Vezi cu cine ar fi putut pica Romania

 

 

 

Naţionala ţării-gazdă Brazilia, o altă favorită la câştigarea trofeului, va evolua în Grupa A, din care mai fac parte formaţiile Croaţiei, Mexicului şi Camerunului. Grecia, învingătoarea România în barajul de calificare la CM 2014, va juca în Grupa C, alături de Columbia, Cote d’Ivoire şi Japonia, potrivit Agerpres.

 

 

Cele 32 de selecţionate calificate la turneul final de anul viitor au fost repartizate în opt grupe a câte patru echipe, primele două clasate în fiecare grupă urmând să se califice în optimile de finală ale a competiţiei.

 

Iată componenţa grupelor:

 

Grupa A: Brazilia, Croaţia, Mexic, Camerun

 

Grupa B: Spania, Olanda, Chile, Australia

 

Grupa C: Columbia, Grecia, Cote d’Ivoire, Japonia

 

Grupa D: Uruguay, Italia, Anglia, Costa Rica

 

Grupa E: Elveţia, Franţa, Ecuador, Honduras

 

Grupa F: Argentina, Bosnia-Herţegovina, Nigeria, Iran

 

Grupa G: Germania, Portugalia, Ghana, SUA

 

Grupa H: Belgia, Rusia, Algeria, Coreea de Sud

 

„Va fi cea mai frumoasă dintre toate Cupele Mondiale de până acum. Va fi o Cupă a Cupelor, una de neuitat. Brazilia este în inimile tuturor brazilienilor. Suntem foarte fericiţi să le urăm bun venit celor 32 de echipe”, a spus cu această ocazie Dalma Rousseff.

 

„Era timpul pentru Cupa Mondială să revină în Brazilia. Este bine că s-a întors. Fac apel către toţi fanii din Brazilia şi din lume să ni se alăture pentru această mare sărbătoare pe care o reprezintă Cupa Mondială”, a afirmat la rândul său Sepp Blatter.

 

La evenimentul de la Costa do Sauipe, transmis în direct de televiziunile din 193 de ţări au participat mai multe nume de legendă ale fotbalului mondial: francezul Zinedine Zidane, argentinianul Mario Kempes, germanul Lothar Matthaeus, brazilienii Ronaldo şi Cafu, spaniolul Fernando Hierro, italianul Fabio Cannavaro, uruguayanul Alcides Ghiggia şi englezul Geoff Hurst.

 

Înaintea tragerii la sorţi s-a păstrat un moment de reculegere în memoria fostului lider sud-african Nelson Mandela, care a încetat din viaţă joi, la 95 de ani.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Premiera pentru Romania la Iasi! Duminica, 8 decembrie 2013, la Casa de Cultura a Studentilor Iasi, va fi prezentat spectacolul-concert „Tristan si Isolda”, de Richard Wagner

URMĂTORUL ARTICOL

Peste 10.000 de locuri de munca sunt vacante in toata tara. Iasul se afla in categoria cu cele mai multe posturi disponibile, respectiv 485

Ultimele știri de la Sport