Iata cum poti afla daca vei suferi un accident vascular doar uitandu-te in oglinda

 

 

 

Femeile care arata mai tinere decat sunt de fapt au un risc mai scazut sa dezvolte boli cardiovasculare sau sa sufere un accident vasculare cerebral decat cele care au riduri, potrivit unui nou studiu.

 

Cercetatorii au studiat 260 de femei, pe care le-au separat in doua grupuri: cele cu risc mare de boli de inima, si cele cu risc scazut.

 

Apoi, oamenii de stiinta au evaluat infatisarea femeilor, bazandu-se pe studierea fetei si pe ridurile de pe interiorul bratului superior, loc in care este cel mai putin probabil sa apara semne de imbatranire prematura.

 

Pentru prima data, s-a a descoperit o legatura intre infatisare si tensiunea arteriala: femeile care aratau mai tinere aveau o tensiune mai mica si un risc scazut de a face boli cardiace, conform echipei de cercetatori compusa din specialisti de la Centrul Medical Universitar Leiden din Olanda.

 

Insa nu se stia sigur daca era ceva in conformatia acestor femei care le ajuta sa arate mai tinere sau daca ele erau mai inclinate sa foloseasca produse si proceduri cosmetice scumpe, fapt care ar fi demonstrat ca si-ar fi putut permite si medicamente si terapii mai bune pentru mentinerea sanatatii inimii.

 

Pentru a stabili legatura intre infatisare si riscul de boala, cercetatorii au studiat si un grup de barbati si de femei care proveneau din familii cu o speranta de viata mare.

 

Din nou, studiul demonstreaza ca acesti barbati si femei aratau mult mai tineri si aveau mai putine riduri, comparativ cu grupul de control care dusese o viata obisnuita si care avea o speranta de viata medie.

doctorulzilei.ro

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Monumente arhitecturale din Romania (1) – Cetatea Bastionara din Alba Iulia

URMĂTORUL ARTICOL

Tragedie la bariera BJATM! O persoana a fost calcata de tren.Politistii nu stiu deocamdata daca este vorba despre un accident sau o tentativa de suicid

Ultimele știri de la Sanatate