Iata cum poti pacali foamea!

 

 

 

Aveţi probleme cu silueta sau pur si simplu nu mai aveţi ce manca? Un studiu japonez vă îndeamnă să săriţi coarda sau să faceţi orice fel de exerciţiu fizic care implică mişcarea ritmică pe verticală.

 

Există şi alte studii care au ajuns la concluzia că exerciţiile fizice pot suprima senzaţia de foame însă pentru scurte perioade de timp, prin eliberarea în stomac a unor hormoni care reglează apetitul. 

 

De aici au pornit cercetătorii japonezi care au vrut să afle dacă această ‘indispoziţie stomacală’ ce se produce în timpul exerciţiilor fizice care implică sărituri pe verticală poate avea efectul de a modifica nivelul unor hormoni precum grelina (hormon ce este eliberat atunci cand ne este foame), mai mult decat în cazul altor tipuri de exerciţii fizice, scrie RTV.NET. 

 

Practic ei au dorit să identifice acele exerciţii fizice care ne pot ţine cel mai mult timp de foame. 

 

Studiile anterioare au indicat faptul că alergatul suprimă apetitul mai mult decat mersul pe bicicletă, spre exemplu. Atunci cand sărim coarda întregul organism este mişcat în sus şi în jos mai mult decat atunci cand alergăm. De asemenea, nu există nicio mişcare în direcţie orizontală, iar acest exerciţiu solicită cel mai mult stomacul, putand induce o suprimare de şi mai lungă durată a senzaţiei de foame.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Dovleacul – cel mai sanatos desert de toamna

URMĂTORUL ARTICOL

Un grav accident s-a produs in noaptea de sambata spre duminica (09/10 noiembrie 2013) pe DN3 in judetul Calarasi! Trei tineri au murit dupa ce masina in care se aflau, condusa de una dintre victime care nu avea permis, a intrat intr-un pom

Ultimele știri de la Sanatate