Iata cum poti scapa de alergiile de primavara cu ajutorul tratamentelor naturiste

 

 

 

Alergia este o reactie inflamatoare anormala sau o sensibilitate accentuata a organismului fata de anumite substante care sunt in general inofensive pentru majoritatea persoanelor.

Alergiile sunt de trei feluri: cutanata (este provocata de contactul direct al alergenului cu pielea), respiratorie (alergenii sunt inspirati) sau digestiva (provocata de diferite alimente, coloranti alimentari sau medicamente).

De regula, simptomele unei alergii includ urticarie, stranuturi repetate, secretii nazale abundente, inrosirea ochilor, greturi, dureri abdominale sau transpiratie, in functie de tipul alergiei. Exista trei tipuri de alergii sezoniere si anume cea de primavara, cea de vara si cea de la finalul verii, cea de primavara fiind cauzata de polenul pomilor si arbustilor.

Desi exista diferite tratamente pentru combaterea alergiilor, acestea nu le vindeca, ci doar le atenueaza. Iata cateva tratamente naturiste care te pot ajuta daca suferi de alergii:

Ceaiurile de trifoi rosu sau urzica ajuta la tratarea stranutului, usurand respiratia si reducand inflamatiile.

Galbenelele stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la refacerea tesuturilor.

Extractul derivat din scoarta stejarului alb este benefic in tratarea afectiunilor legate de sinusuri, stabilizand membranele celulelor care elibereaza histaminele.

Pentru nasul infundat poti inlocui picaturile din farmacie cu tunctura de salvie, suc de lamaie, ulei de muguri de brad sau decoctul de ciubotica-cucului.

Ceaiurile de cimbru sau eucalipt reduc inflamarea pielii, insa este important ca intai sa te testezi pentru a vedea daca nu esti alergica la aceste plante.

Mineralele sunt foarte importante, in special calciul si magneziul, dar si sulful si zincul. Mai sunt recomandate si vitaminele A, B, C si E.

Mierea este de asemenea recomandata, consumata zilnic (cate o lingurita dimineata).

Pentru a evita polenul, este de preferat sa iesi din casa in acele momente ale zilei cand cantitatile acestuia sunt reduse – incearca sa nu iesi intre orele 5 si 10 dimineata. In plus, evita plimbarile dupa ploaie. 

Daca simptomele isi fac simtita prezenta cand deja ai intrat in casa, schimba hainele. Referitor la haine, ai grija sa nu intinzi rufele proaspat spalate afara, deoarece polenul se poate aseza pe ele. E bine si sa nu stai in camera atunci cand aerisesti, iar cand mergi cu masina, tine geamul inchis.

 

yahoo.com

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata ce tipuri de peste nu trebuie sa consumati

URMĂTORUL ARTICOL

Maine, 27 aprilie 2014, se incheie cea de-a XVIII-a manifestare a evenimentului Zilele Revistei Convorbiri Literare

Ultimele știri de la Sanatate