depresie

Iata cum poti scapa de depresie cu ajutorul plantelor medicinale!

 

 

 

Numita „boala secolului XXI”, la momentul actual depresia este una dintre cele mai grave probleme de sanatate ale societatii moderne, in conditiile in care proportiile celor afectati de o forma usoara sau medie de depresie sunt de 18-20%. Adica, o persoana din cinci la nivel mondial, scrie doctorulzilei.ro.

 

Statisticile sunt ingrijoratoare si in Romania, unde boala afecteaza o treime din populatie prin diferite forme de depresie, insa, la fel ca si in alte tari, mai putin de jumatate dintre cei depresivi apeleaza la ajutor medical, potrivit statisticilor facute publice de Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie (ARPP).

 

Plantele medicinale vin in ajutorul celor care se afla in perioade delicate din viata si ne ajuta sa ne redobandim echilibrul psiho-emotional. Este cunoscut faptul ca trecerea la sezonul rece ne poate influenta negativ, agravand starile de tristete, suparare sau pe cele depresive.

 

Este vital de constientizat ca daca aceste stari dureaza mai mult de 2 saptamani este necesara discutia cu un psihoterapeut cu ajutorul caruia depresia poate fi invinsa.

 

Cum actioneaza plantele medicinale pentru depasirea starilor depresive?

 

Atat utilizarea traditionala (din popor), cat si studiile stiintifice subiliniaza ca plantele precum Roinita, Sunatoarea, Floarea Pasiunii, Schinduful sau Valeriana reprezinta solutii care sa aline starile de tristete, anxietate, depresive si care pot reda optimismul si ritmul normal de viata.

 

Extractul de Roinita are efecte invioratoare asupra psihicului, favorizand gandirea optimista, fiind folosit in starile de neliniste si in dificultatile de adormire fara  a avea insa, efecte negative asupra atentiei, concentrarii, ce sunt deseori semnalate la medicamentele de sinteza cu efect similar. Planta a fost folosita inca din vechi timpuri pentru tratarea afectiunilor de natura psiho-emotionala, beneficiile sale fiind apreciate si astazi.

 

Sunatoarea, cunoscuta si ca ”planta sufletului”, induce o stare de calm si de liniste, fiind considerata un antidot natural impotriva tristetii si melancoliei.

 

Valeriana din compozitie are rolul de a potenta actiunea Sunatoarei si ajuta la  relaxare, la reducerea timpului de adormire si la eliminarea starii de somnolenta matinala specifica somniferelor. Aceasta este cea mai folosita planta medicinala din lume, fiind cunoscuta pentru efectele sale impotriva anxietatii, stresului sau insomniei.

 

Schinduful este un stimulent neuromuscular care reda energia vitala a organismului.

 

Floarea-pasiunii contribuie la reducerea senzatiei de neliniste si de nervozitate, sustine eliminarea dependentelor si lupta impotriva atacurilor de panica.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Afla ce spun studiile despre ceaiul verde!

URMĂTORUL ARTICOL

Un grav accident s-a produs pe E85 in Darmanesti, judetul Suceava!Cinci tineri au fost la un pas de moarte dupa soferul masinii a pierdut controlul volanului intr-o curba si, din cauza vizibilitatii reduse, a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat

Ultimele știri de la Sanatate