Iata cum sa iti pregatesti masina pentru vara! Sfaturi utile pentru pregatirea exterioara, interioara si partea mecanica

 

 

 

Pe lângă interior şi exterior, proprietarul maşinii are de verificat şi de pus la punct şi câteva elemente din partea mecanică a automobilului, scrie promotor.ro. Indicat ar fi ca pregătirea maşinii să înceapă cu partea exterioară a automobilului.

 

 

Pregătirea exterioară

 

1. Razele ultraviolete afectează vopseaua, de aceea e bine ca după ieşirea din iarnă să aplicaţi un tratament cu ceară caroseriei maşinii.

 

2. Verificaţi şi schimbaţi ştergătoarele de parbriz şi lunetă. Dacă locuiţi într-o zonă unde ninge abundent, este mai mult ca sigur că acestea au avut mult de lucru pe durata iernii. Plus că temperaturile scăzute favorizează deteriorarea ştergătoarelor iar lamele acestora se umplu de crăpături pe care substanţele împrăştiate de utilajele de deszăpezire şi căldura nu fac decât să le accentueze, iar suprafaţa geamului nu mai este acoperită uniform.

 

Pregătirea interiorului pentru vară

 

1. Asiguraţi-vă că sistemul de aer condiţionat este în stare perfectă de funcţionare, este mult mai stresant să conduceţi pe căldura verii fără o instalaţie de aer condiţionat funcţională. De asemenea, rezerva de freon a sistemului de climatizare trebuie încărcată şi ţinută sub observaţie.

 

2. Investiţi bani într-un parasolar care să acopere bordul şi volanul în momentele în care maşina nu este folosită sau vă aşteaptă în parcare. Culoarea neagră de la interior atrage razele solare iar supraîncălzirea habitaclului duce, în timp, la deteriorarea materialelor de la interior.

 

3. Dacă nu călătoriţi pe distanţe lungi, încercaţi să ţineţi portbagajul cât mai gol cu putinţă. O greutate suplimentară de 45 kg poate creşte consumul de carburant al maşinii cu 2%.

 

PARTEA MECANICĂ

 

1. Verificaţi uleiul şi schimbaţi-l, în special dacă locuiţi într-o zonă cu temperaturi extreme. Diferenţele mari de temperatură afecteză proprietăţile uleiului de motor.

 

2. Verificaţi starea generală a bateriei şi nivelul de lichid din aceasta. În lunile călduroase, bateria este mult mai solicitată şi situaţii neplăcute se pot produce produce oricând.

 

3. Nu uitaţi nici de antigel, din cauza acestuia motorul nu îngheaţă iarna dar nici nu se supraîncălzeşte vara.

 

4. Dacă aveţi anvelope all-season, verificaţi presiunea acestora precum şi dacă nu prezintă crăpături, umflături sau deformări, pentru drumurile încinse favorizează o potenţială explozie. În cazul în care aveţi anvelope de iarnă, este de la sine înţeles că acestea trebuie înlocuite cu cele de vară, pentru o mai bună manevrabilitate, siguranţă şi eficienţă a consumului de carburant.

 

5. La fel de importante sunt şi frânele, iar gradul de uzură al plăcuţelor de frână trebuie inspectat neapărat. Temperaturile înalte şi apa provenită din ploile abundente de vară pot crea un adevărat haos din sistemul de frânare al maşinii.

 

6. Nu în ultimul rând, deşi multe din verificările de mai sus se pot face de către şoferii cu un minim de cunoştinţe de mecanică, vă sfătuim să apelaţi la serviciile unui mecanic auto pentru o mai bună evaluare a stării de funcţionare în care se află maşina dumneavoastră.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Strandul din Pascani ar putea fi deschis la mijlocul lunii iunie. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Premiera la Ateneul Tatarasi, sambata 14 iunie 2014 – „Titanic Vals„

Ultimele știri de la Actualitate