Iata cum se pregateste Muzeul Literaturii Romane Iasi pentru evenimentul „Scoala Altfel” care se va desfasura in perioada 7-11 aprilie

Muzeul Literaturii Române Iași pregătește surprize cultural-educaționale elevilor și profesorilor participanți în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun” de anul acesta, care se va desfășura în perioada 7-11 aprilie.

 

 

La muzeul „Ion Creangă” se va putea vizita expoziția Copilăria părinților noștri, expoziție-experiment realizată de liceeni ieșeni, la inițiativa Muzeului Literaturii Române Iași, concepută în mod special pentru „Școala altfel”. Un exercițiu de comunicare între generații, expoziția este alcătuită din obiecte din perioada comunistă, adunate de către liceeni și organizate pe temele familie, școală și societate.

 

Vizitatorii se vor putea bucura și de expoziția temporară Chic. Doamne de altădată, de la muzeul „Vasile Pogor”, care recreează atmosfera secolului al XIX-lea prin bijuterii, articole de îmbrăcăminte, accesorii și fotografii cu doamne celebre ale epocii și stilurile personale ale acestora.

 

La muzeul „Mihai Eminescu”, pe lângă expoziția de bază care a fost reînnoită, se poate vizita și Artiști fotografi ai secolului al XIX-lea, început de secol XX, o selecție de portrete ale marilor familii regale, personalități românești și europene de la 1850 și până în primele decenii ale secolului al XX-lea. Cuprinzând 180 de exponate originale, expoziția prezintă mari artiști europeni și români (Félix Nadar, Mayer&Pierson, Gustave Le Grey, Abdullah Frères, Disdéri, Spirescu etc.). De asemenea, mari personalități sunt ilustrate în fotografii originale: Mihai Eminescu, Ion Creangă, Veronica Micle, Yehudi Menuhin, George Enescu, Constantin Nottara, Regele Carol I, Regina Elisabeta etc.

 

În săptămâna „Școala altfel”, muzeele aflate în componența MLR Iași vor fi deschise vizitatorilor și în ziua de luni. Lista muzeelor care vor putea fi vizitate de luni până duminică, în intervalul orar 10-17, este următoarea:

 

Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca din Ţicău)

Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei Mitropolitul”

Muzeul „Mihai Codreanu”

Muzeul „Vasile Pogor”

Muzeul „Otilia Cazimir”

Colecţia „Istoria teatrului românesc” (la etajul Muzeului „Mihai Eminescu”)

Muzeul „Mihail Sadoveanu”

Muzeul „G. Topîrceanu”

Muzeul „Mihai Eminescu”

Muzeul „Vasile Alecsandri”, comuna Mirceşti

Muzeul „Constantin Negruzzi”, sat Hermeziu, comuna Trifeşti

Prețul de intrare la muzee, cât și pentru vizitarea expozițiilor temporare, este de 1 leu pentru elevi. Mai multe detalii despre muzee, expoziții și colecții ale MLR Iași, precum și date pentru programări ale vizitelor se regăsesc la adresa www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

 

muzeulliteraturiiiasi.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cea de-a XI-a editie a Balului Mascat organizat de ASFI joi, 27 martie 2014, are ca tema cupluri celebre! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Ieseni, inca mai aveti timp sa va inscrieti la cea de-a II-a editie a Scolii de bune maniere literare! Inscrierile se fac pana pe 31 martie! Afla ce traineri de top vor fi prezenti la aceasta editie

Ultimele știri de la Cultura