Iata cum va fi vremea in aceasta saptamana (5-11 mai 2014) in toata tara

 

 

 

Prognoza meteo pentru toate regiunile tarii pentru aceasta saptamana

 

PROGNOZA METEO: BANAT

 

În prima zi a săptămânii, temperatura se va situa sub mediile climatologice, cu valori maxime în jur de 18 grade şi minime de 4…5 grade. În intervalul 7…12 mai, vremea se va încălzi, astfel că, la nivelul regiunii, vor fi maxime ce vor oscila între 20 şi 24 de grade, iar minimele vor tinde spre o medie regională de 11 grade. În a doua săptămână a intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, cu o medie a valorilor maxime de 22…24 de grade şi a temperaturilor minime de 11 grade. 

 

În primele 3 zile ale intervalului ploile vor fi posibile doar izolat, dar în data de 8 mai, trecător, vor fi averse slabe. Probabilitatea pentru ploi locale, posibil însemnate cantitativ, va creşte după data de 12 mai şi se va menţine ridicată până la sfârşitul intervalului. 

 

PROGNOZA METEO: CRIŞANA 

 

Vremea va fi răcoroasă în prima zi a săptămânii, apoi, până pe data de 12 mai, temperatura va creşte, dar vor fi mici variaţii de la o zi la alta. Astfel, de la o medie regională a valorilor diurne de aproximativ 17 grade, în restul săptămânii se vor atinge maxime între 20 şi 24 de grade, cu cele mai calde zile pe 9 şi 10 mai. Media minimelor termice va fi de 4…6 grade în primele două nopţi şi va creşte până la o valoare în jur de 11 grade spre finalul săptămânii. În a doua parte a intervalului, regimul termic se va stabiliza în jurul unei medii a maximelor de 22 de grade şi o medie a minimelor de 10…12 grade. 

 

Ploi slabe de scurtă durată sunt posibile în data de 8 mai. După data de 12 mai sunt estimate ploi în fiecare zi, fiind posibile şi cantităţi de apă însemnate, îndeosebi în timpul după-amiezelor.

 

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

 

În primele două zile ale acestei săptămâni vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, cu o medie a maximelor de 14…16 grade şi o medie regională a minimelor de 2…3 grade. În zonele depresionare din estul regiunii sunt posibile valori uşor negative şi izolat se va produce brumă. Intervalul 7…18 mai va fi caracterizat de un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă din luna mai, astfel media maximelor va ajunge la 19…21 de grade, iar pe parcursul nopţilor temperatura se va situa, în general, între 6 şi 8 grade. 

 

Probabilitatea de ploaie va fi scăzută până pe data de 11 mai, dar va creşte în a doua săptămână, când mai ales în timpul după-amiezelor vor fi ploi sub formă de aversă şi izolat cantităţi de apă mai însemnate. 

 

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ 

 

Săptămâna va debuta cu valori termice sub mediile caracteristice perioadei, maxime de 14…16 grade şi minime ce pot scădea până spre 1…2 grade. Între 8 şi 11 mai, vremea se va încălzi, astfel că se va ajunge la o medie regională a valorilor diurne de 22 de grade, după care, în 11 şi 12 mai, maximele vor fi în scădere uşoară spre 20 de grade. Până la finalul intervalului, maximele termice se vor situa în jurul a 22 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 8…9 grade, aceste valori fiind apropiate de normalul climatologic. 

 

Ploi în general slabe cantitativ sunt posibile în data de 8 mai, iar începând cu 12 mai şi până la finalul intervalului vor fi averse, posibil însemnate cantitativ, în special în timpul după-amiezelor. 

 

PROGNOZA METEO MOLDOVA 

 

Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel că de la o medie regională a maximelor de 12…13 grade, se va ajunge la 22 de grade în data de 9 mai, iar minimele termice vor creşte de la o medie de 3 grade în prima noapte, spre 10 grade în data de 11 mai. Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua saptămâni, se estimează variaţii termice în jurul mediilor climatologice, adică maxime care în cele mai calde zile se vor situa în jurul a 23 de grade, şi minime de 10…12 grade. 

 

În prima zi a intervalului trecător va mai ploua slab, apoi până pe data de 10 mai probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă. În zilele de 11 şi 12 mai şi din nou după data de 14 mai sunt estimate averse, posibil mai însemnate cantitativ. 

 

PROGNOZA METEO DOBROGEA 

 

Valorilor termice diurne vor creşte treptat până în data de 9 mai, când media regională a acestora va fi de 20 de grade. În 10 mai este posibilă o scădere de 2…3 grade a maximelor, însă, ulterior, valorile de temperatură vor creşte din nou spre o medie de 22 de grade. În intervalul 6…8 mai nopţile vor fi relativ răcoroase, cu valori minime, la nivelul regiunii, în jur de 6 grade, în timp ce în restul intervalului nu vor coborî, în medie, sub 11 grade. 

 

În prima zi a săptămânii vor mai fi ploi de scurtă durată, apoi până pe data de 9 mai, ploile vor fi absente. Probabilitatea pentru averse va creşte îndeosebi în zilele de 10, 11 şi 15 mai. 

 

PROGNOZA METEO MUNTENIA 

 

În prima săptămână, tendinţa temperaturii va fi de creştere, dar primele două zile vor fi răcoroase, cu maxime la nivelul regiunii de 14…15 grade şi minime medii de 5…6 grade. Până spre data de 9 mai, regimul termic se va apropia de cel normal pentru prima decadă a lunii mai, însemnând maxime ce vor tinde spre o medie de 22 de grade și minime în jurul a 10 grade. După această dată, variaţiile termice vor fi reduse de la o zi la alta, cu menţiunea că, în cele mai calde zile, media regională poate urca spre 24 de grade, iar în timpul nopţilor temperatura nu va scădea sub 11 grade. 

 

În cursul zilei de 5 mai, temporar va ploua, iar cantităţile de apă mai pot fi însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale, sub formă de aversă, va creşte din nou după data de 10 mai. 

 

PROGNOZA METEO OLTENIA 

 

În primele două zile, regimul termic se va situa sub cel normal specific primei decade a lunii mai, însă, ulterior, valorile de temperatură vor fi în creştere uşoară şi treptată până în data de 10 mai, când media regională a maximelor va tinde spre 22…23 de grade, iar media minimelor va fi de 10…12 grade. În a doua săptămână a intervalului, temperatura nu va avea variaţii semnificative de la o zi la alta, astfel că mediile maximelor vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade, în timp ce minimele vor fi în medie de 11… 12 grade. 

 

În cursul zilei de 5 mai, temporar va ploua, iar cantităţile de apă mai pot fi însemnate. În intervalul 6…10 mai doar izolat şi trecător mai sunt posibile ploi de scurtă durată. După data de 11 mai probabilitatea pentru ploi locale sub formă de aversă va creşte şi, mai ales în zonele de deal, cantităţile de apă pot fi însemnate. 

 

PROGNOZA METEO: LA MUNTE 

 

Vremea va fi răcoroasă în primele două zile ale intervalului, cu o medie a maximelor de 6…8 grade şi minime ce vor avea o medie de 0 grade, chiar uşor negativă marţi dimineaţa, când va fi de -2 grade. Ulterior, temperatura va creşte, astfel încât pe 10 mai se va ajunge la media temperaturilor maxime de 12 grade şi cea a temperaturilor minime de 5 grade. Între 11 şi 13 mai, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, valorile diurne vor marca o scădere de 2…3 grade, iar pe timpul nopţilor se va înregistra o medie a minimelor de 5…6 grade. 

 

În data de 5 mai va mai ploua, iar în Carpaţii Meridionali şi Munţii Banatului izolat se mai pot cumula cantităţi de apă însemnate. În intervalul 6…8 mai vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar ulterior instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Cantităţi de apă însemnate sunt posibile în special în zilele de 11 şi 12 mai şi după data de 14 mai.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cod Rutier 2014! Utilajele agricole ar putea circula din nou pe drumurile publice

URMĂTORUL ARTICOL

Seminar International de Jurnalism organizat de TVR Iasi in luna mai 2014. Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate