Iata cum va fi vremea in acest weekend (4-6 aprilie 2014) in tara

 

 

 

Vineri, temperaturile continuă să crească şi vom avea parte de vreme mai caldă decât în mod obişnuit la această dată îndeosebi în vest, sud şi în centru.

Meteorologii prognozează aşadar maxime în general cuprinse între 15 grade în nordul Moldovei şi 24 grade în sudul şi în sud-vestul extrem. Peste zi cerul se înnorează temporar în nord, în centru si in est si ploua slab, local in Moldova si izolat in Maramures, in estul Transilvaniei, dar sunt sanse sa ploua slab si izolat si in Dobrogea si in estul Munteniei. In celelalte regiuni cerul e variabil, dar vineri noapte norii acopera cerul in cea mai mare parte a tarii si aduc ploi pe arii extinse in Oltenia si, local, in Banat si in Muntenia si doar izolat in rest, dar si lapovita si ninsoare in zona montana inalta. Vantul e mai turbulent in est si la munte, iar noaptea se intensifica in sud si poate depasi 50 km pe ora.

 

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri se incalzeste si dupa-amiaza vremea e chiar mai calda decat in mod obuisnuit in primele zile ale lunii aprilie, cu maxime de 22, 23 grade. Soarele va fi mai darnic decat joi, dar la norii castiga teren si spre dimineata cresc sansele sa ploua slab, iar vantul e mai alert.

 

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea se raceste, mai accentuat in sud-vest, in sued si in centru, unde devine chiar racoroasa pentru data din calendar. Si tot in vest, in centru si in sud cerul e noros mai toata ziua si ploua pe arii extinse, in timp ce in celelalte regiuni ploile sunt mai putine. La munte vor fi si lapovita si ninsoare. Izolat, precipitatiile sunt ceva mai insemnate cantitativ si se pot acumula peste 20 l pe mp. Vantul sufla destul de tare in sud si la munte si poate depasi pe arii restranse 55…60 km pe ora. Meteorologii prognozeaza maxime de la doar 8 grade in sudul tarii pana la cel mult 18 grade in Crisana.

 

VREMEA ÎN BUCURESTI. Sâmbătă, vremea se raceste accentuat, maximele scad cu 10, 12 grade chiar asa ca vremea va fi racoroasa pentru data din calendar. Cerul va fi mai mult noros, temporar ploua, iar vantul completeaza un tablou meteorologic nefavorabil activitatilor in aer liber pentru ca sufla destul de tare, chiar si cu mai mult de 55, 60 km pe ora.

 

PROGNOZA METEO. Si duminica va fi tot vreme racoroasa pentru prima decada a lunii aprilie in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor incadra doar intre 5 grade in zona subcarpatica a Moldovei si 15 grade in Transilvania. Pentru ca ziua debuteaza cu temperaturi negative in in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei aici va fi si bruma in primele ore ale zilei. Peste zi cerul va fi incarcat de nori si mai ploua in sud si in sud-vest si doar pe arii restranse in celelalte regiuni. La munte asteptam inca lapovita si ninsoare, iar vantul sufla inca destul de turbulent in sud, in est si in centru, precum si la munte.

 

VREMEA ÎN BUCURESTI. Duminică este vreme racoroasa, iar termometrele nu arata mai mult de 8..9 grade, adica e mai rece cu aproximativ 10 grade fata de mediile multinuale. Norii mai acopera din cand in cand cerul si temporar ploua, iar vantul sufla inca destul de alert.

 

PROGNOZA METEO. La inceputul saptamanii viitoare vremea se incalzeste, luni contam pe maxime de la 11 la 18 grade, dar sunt prognozate si ploi izolate in vest, in nord si in centru.  Marti asteptam maxime in jur de 20 grade in sudul si in vestul tarii, dar de miercuri ploile se extind dinspre vest in cea mai mare parte a tarii iar temperaturile scad usor

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Vot important in Parlamentul European privind taxele de roaming! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Cutremurator! Un accident mortal s-a produs in Bodestii de Jos, Neamt! Doua fetite, dintre care una a murit, au fost accidentate in apropierea scolii. In zona nu exista treceri de pietoni

Ultimele știri de la Actualitate