ULTIMĂ ORĂ:

Iata dieta traditionala a japonezilor

Iata dieta traditionala a japonezilor
Citit : 7 views Comentariu
Dieta traditionala a japonezilor este bogata în antioxidati care se gasesc în orez, peste, soia, fructe, verdeturi, alge si ciuperci. Cu aceste alimente va puteti asigura un aport excelent de antioxidanti (previn îmbatranirea precoce si împiedica actiunea radicalilor liberi), acizi grasi Omega 3 (esentiali atat pentru dezvoltarea si sanatatea organismului, dar si pentru slabit) si fitoestrogeni (au efecte pozitive la nivelul sistemelor osos si nervos, dar contribuie si la îndepartarea cancerului mamar).
Sa nu uitam de ceai, bautura traditionala a japonezilor, care ajuta la arderea grasimilor si stimuleaza metabolismul
Dieta are opt principii de baza
1.Un consum cat mai mic de sare
2.Grasimile din alimentatie nu trebuie sa depaseasca 25% din totalul caloriilor.
3.Consumati în principal produse alimentare cu indice glicemic (indice caloric), mai mic de 0,7 (castravete, andive, dovlecei, portocale, caise, alge, mere, iaurt degresat), un consum moderat al celor cu indice glicemic 0.8 – 1.5 (banane, cartofi, peste alb, orez, paste, legume, carne de pasare) si doar ocazional cele cu indice glicemic de 1,6 pana la 3 (peste gras, paine, carne slaba, fructe uscate, înghetata, nuci, ciocolata, unt).
4.Regimul impune cinci mese pe zi, trei principale si doua gustari, mancate încet. Regula mai spune ca la fiecare masa sa mananci pana te simti doar 80% satul.
5.Mancarea este gatita în principal prin fierbere sau la aburi. Cel putin un sfert din alimentele de la fiecare masa sunt consumate în stare naturala.
6.Alcoolul trebuie evitat.
7.Principalele alimente sunt pestele, legumele (algele) si cerealele integrale
8.La fiecare masa trebuie sa existe un produs bogat în calciu si un aliment care sa contina omega-3.
Iata un exemplu de meniu japonez pentru o zi:
Mic dejun: 3 linguri cu cereale integrale, un pahar cu lapte de soia sau ceai verde, 2 biscuiti din faina integrala si un bol cu fructe.
Gustare: un iaurt integral sau salata de mere, morcovi si ghimbir ras.
Pranz: salata mixta din 50 g orez integral, rosii, castraveti si ciuperci.
Gustare: ceai verde, 5-6 migdale, o mana cu stafide sau o salata de fructe cu suc de lamaie.
Cina: supa preparata din 1/2 litru de apa si 2 linguri cu miso (produs traditional japonez din soia fermentata si cereale), 1/2 ceapa mica, frunze de sfecla, alge, o lingura cu ulei presat la rece. Apoi mancati o salata de legume crude de sezon si un peste oceanic la cuptor, beti ceai verde sau ceai de iasomie si terminati cu 1/2 papaya sau un mar.
Dieta traditionala a japonezilor este bogata în antioxidati care se gasesc în orez, peste, soia, fructe, verdeturi, alge si ciuperci. 

Dieta traditionala a japonezilor este bogata în antioxidati care se gasesc în orez, peste, soia, fructe, verdeturi, alge si ciuperci. 

Cu aceste alimente va puteti asigura un aport excelent de antioxidanti (previn îmbatranirea precoce si împiedica actiunea radicalilor liberi), acizi grasi Omega 3 (esentiali atat pentru dezvoltarea si sanatatea organismului, dar si pentru slabit) si fitoestrogeni (au efecte pozitive la nivelul sistemelor osos si nervos, dar contribuie si la îndepartarea cancerului mamar).

Sa nu uitam de ceai, bautura traditionala a japonezilor, care ajuta la arderea grasimilor si stimuleaza metabolismul

Dieta are opt principii de baza

1.Un consum cat mai mic de sare

2.Grasimile din alimentatie nu trebuie sa depaseasca 25% din totalul caloriilor.

3.Consumati în principal produse alimentare cu indice glicemic (indice caloric), mai mic de 0,7 (castravete, andive, dovlecei, portocale, caise, alge, mere, iaurt degresat), un consum moderat al celor cu indice glicemic 0.8 – 1.5 (banane, cartofi, peste alb, orez, paste, legume, carne de pasare) si doar ocazional cele cu indice glicemic de 1,6 pana la 3 (peste gras, paine, carne slaba, fructe uscate, înghetata, nuci, ciocolata, unt).

4.Regimul impune cinci mese pe zi, trei principale si doua gustari, mancate încet. Regula mai spune ca la fiecare masa sa mananci pana te simti doar 80% satul.

5.Mancarea este gatita în principal prin fierbere sau la aburi. Cel putin un sfert din alimentele de la fiecare masa sunt consumate în stare naturala.

6.Alcoolul trebuie evitat.

7.Principalele alimente sunt pestele, legumele (algele) si cerealele integrale

8.La fiecare masa trebuie sa existe un produs bogat în calciu si un aliment care sa contina omega-3.

Iata un exemplu de meniu japonez pentru o zi:

Mic dejun: 3 linguri cu cereale integrale, un pahar cu lapte de soia sau ceai verde, 2 biscuiti din faina integrala si un bol cu fructe.

Gustare: un iaurt integral sau salata de mere, morcovi si ghimbir ras.

Pranz: salata mixta din 50 g orez integral, rosii, castraveti si ciuperci.

Gustare: ceai verde, 5-6 migdale, o mana cu stafide sau o salata de fructe cu suc de lamaie.

Cina: supa preparata din 1/2 litru de apa si 2 linguri cu miso (produs traditional japonez din soia fermentata si cereale), 1/2 ceapa mica, frunze de sfecla, alge, o lingura cu ulei presat la rece. Apoi mancati o salata de legume crude de sezon si un peste oceanic la cuptor, beti ceai verde sau ceai de iasomie si terminati cu 1/2 papaya sau un mar.