Iata motivele pentru care apar durerile de cap!

 

 

 

Cu cat ne stresam mai mult, cu atat ne expunem riscului de a avea dureri de cap, se arata intr-un studiu german recent.

 

 

Observatia se bazeaza pe studiul specialistilor germani de la Spitalul Universitar din cadrul Universitatii Duisburg-Essen din Germania, care au monitorizat timp de doi ani 5.159 de persoane cu varsta cuprinsa intre 21 si 71 de ani. Voluntarilor li s-a cerut sa spuna cate dureri de cap au avut pe luna si sa numeroteze de la 0 la 100 nivelul de stres pe care l-au experimentat.

 

31% dintre participanti au avut durere de cap provocata de tensiune, 14% dintre ei au avut migrene, 11% au avut migrena combinata cu durere de cap de tip tensiune, iar 17% dintre ei nu au clasificat tipul durerii. 

 

Cei cu durerea de cap data de tensiune au notat nivelul de stres cu 52, in timp ce participantii cu migrene aveau 62 nivelul stresului, cei cu migrena si durere de tip tensiune – 59.

 

Pentru fiecare tip de durere de cap, cresterea stresului era asociata cu cresterea numarului de migrene lunare. Pentru cei cu durere de cap de tip tensiune, cresterea cu 10 numere pe scala stresului era asociata cu o crestere de 6,3% a numarului de dureri de cap pe luna. In cazul migrenelor, aceasta era de 4,3% si de 4% in cazul celor cu migrene si durere de tip tensiune.

 

Dr. Sara Schramm, coordonatoarea studiului, spune ca exista un cerc vicios pentru aceste persoane: stresul declanseaza durerea de cap, iar aceasta din urma agraveaza stresul.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Haos in transportul public din Iasi. In aceasta dimineata (21.02.2014), un mijloc de transport in comun s-a defectat chiar in intersectia dintre strada Tutora si Bulevardul Primaverii

URMĂTORUL ARTICOL

Verdictul final in cazul lui Radu Prisacaru a fost amanat! Vezi detalii

Ultimele știri de la Sanatate