Iata programul manifestarilor ocazionate de Ziua Unirii Principatelor 2014

 

 

 

Manifestarile ocazionate de Ziua Unirii Principatelor vor debuta vineri dimineata la Iasi, de la ora 9:30, cu un moment folcloric, care va dura pana la ora 11:00.

Urmeaza onorurile militare, slujba de Te Deum, alocutiunile participantilor, depuneri de coroane si o parada militara. Manifestarile vor fi incheiate la ora 12:00, cu Hora Unirii. Intre orele 12:00 si 14:00 va avea loc un concert, in timpul caruia va fi servita si traditionala portie de fasole cu carnati, mancarea urmand sa fie impartita pe strada Lapusneanu.

 

La ora 12:15 vor fi depuse jerbe de flori la mormantul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de la Biserica Trei Ierarhi. Totodata, vineri, de la ora 14:30, la Muzeul Unirii se va semna un protocol intre Arhivele Nationale Romane si Arhivele Nationale ale Republicii Moldova. Manifestarile ocazionate de Ziua Unirii Principatelor va fi incheiata de retragerea cu torte pe traseul Piata Unirii – Gradina Palas, unde va fi arborat si un drapel de 55m/6m.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Workshop Iasi: Exercitii de deschiderea inimii – 24 ianuarie 2014, ora 18.00. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Socant! Un satean a povestit cum a decurs operatiunea de coborare a lui Adrian Iovan din padure pana in satul Horea, unde a fost preluat de echipajele SMURD. Targa cu trupul lui Adrian Iovan a fost transportata pe lemne de brad taiate din padure

Ultimele știri de la Eveniment