Iata reactia ministrului Muncii, Mariana Campeanu, referitor la nformatiile aparute in presa centrala cu privire la sotul sau si pensia de invaliditate

 

 

 

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, considera ca informatiile aparute in presa centrala cu privire la sotul sau, Iulian Campeanu, nu raspund niciunui interes public legitim, in conditiile in care acesta nu este persoana publica si nu este implicat in politica sau in activitati de interes public, ci au urmarit denigrarea sa si a familiei sale.

 

 

„Intreg acest demers jurnalistic este nedeontologic si nesustinut de dovezi concrete si isi propune ca scop evident si transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist si om politic. Mai grav decat atat, obiectul atacului il reprezinta intimitatea familiei mele, sotul meu nefiind persoana publica si neimplicat in politica sau in activitati de interes public. Consider ca informatiile difuzate in spatiul media nu raspund niciunui interes public legitim, avand drept unic scop denigrarea mea si, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi intreprinse in acest sens”, afirma Mariana Campeanu.

 

 

Intr-un comunicat de presa, ministrul Muncii atrage atentia asupra faptului ca problemele de sanatate ale sotului sau, in varsta de 68 de ani, au fost facute publice in lipsa consimtamantului acestuia, desi divulgarea diagnosticului unei persoane este interzisa prin Legea nr. 95/2006, drepturile pacientului fiind ocrotite tocmai in virtutea caracterului extrem de personal al afectiunilor de care sufera, potrivit Agerpres.

 

„S-a incercat acreditarea ideii ca pensionarea medicala a sotului meu in anul 2005 este nejustificata, desi este evident ca nu a existat un interes de natura materiala pentru ca acesta sa fie declarat inapt de munca la varsta de 59 de ani, primind o pensie lunara de 350 de lei in conditiile in care, daca si-ar fi continuat activitatea, veniturile sale salariale ar fi fost in mod vadit mult mai consistente. Din nefericire, insa, inca din anul 2000, sotul meu a fost afectat de probleme neurologice care, nesupravegheate si netratate in mod corespunzator, au evoluat si au generat accidente vascular cerebrale astfel incat in intervalul 2004 – 2005, sotul meu a fost internat in repetate randuri”, explica Mariana Campeanu.

 

Potrivit acesteia, incetarea contractului de munca, survenita la 1 martie 2005, a fost determinata tocmai de faptul ca societatea la care isi desfasura activitatea sotul sau, Iulian Campeanu, a constatat ca acesta avea probleme de concentrare la locul de munca, absenta perioade lungi de timp, iar activitatea sa nu se mai ridica la nivelul de exigenta al angajatorului.

 

„Expertiza medicala efectuata a avut la baza intreaga documentatie de care dispunea sotul meu la nivelul lunii martie 2005 si am certitudinea ca medicii care au examinat cazul au dat un verdict corect si legitimat de starea concreta de sanatate a lui Iulian Campeanu, de rezultatele investigatiilor medicale la care a fost supus si de antecedentele sale patologice. Cu privire la confuzia pe care autorii incearca sa o induca referitor la faptul ca pensia de invaliditate a fost stabilita pentru ‘boala obisnuita’ si nu pentru afectiunile grave care rezulta din documentele medicale, trebuie sa subliniez ca, in legislatia specifica pensiilor, se utilizeaza aceasta notiune pentru a distinge cauza invaliditatii de boala profesionala sau accident de munca – pentru care pensia se suporta din bugetul pentru risc si accidente”, mai spune seful de la Munca.

 

Ministrul Campeanu afirma ca pensionarea sotului sau la Casa Judeteana de Pensii Ilfov nu a reprezentat o favoare si nici un caz singular, avand loc in contextul in care, intre 2003 si 2007, toate casele de pensii ale sectoarelor din Bucuresti erau supraaglomerate din cauza procesului de recalculare a pensiilor. In acest context, mii de cetateni din diferite sectoare ale municipiului Bucuresti au fost preluati, in acei ani, de Casa Judeteana de Pensii Ilfov.

 

 

De asemenea, ea sustine ca diagnosticul stabilit sotului sau si starea fizica in care se afla in momentul pensionarii nu ar fi determinat o alta modalitate de solutionare a problemei acestuia, indiferent de structura careia i s-ar fi adresat, deoarece „expertiza medicala este o activitate bazata pe documente cu caracter stiintific, obiectiv, prin urmare evaluarea urma a fi analizata in aceiasi parametri de oricare alta Casa de pensii din Romania”.

 

„Am incercat impreuna cu copiii mei si familiile lor sa-i asiguram sotului meu un climat de viata echilibrat si armonios, care sa-i permita, daca nu refacerea, cel putin mentinerea starii generale la un nivel acceptabil, iar faptul ca in prezent este o persoana deplasabila si relativ coerenta, reprezinta o satisfactie si nicidecum un prilej de explicatii publice asupra unor chestiuni de viata care nu prezinta si nu au de ce sa reprezinte un subiect de dezbatere publica si linsaj mediatic. Doresc sa va informez, pe aceasta cale, ca legea ocroteste nu doar dreptul la viata privata, dreptul la confidentialitatea diagnosticului, dar si dreptul la imagine si sanctioneaza in termeni penali difuzarea imaginii unei persoane nepublice fara acordul acesteia. Sotul meu este un cetatean obisnuit, prin urmare, expunerea sa pe ecrane si in fotografii in timp ce se deplaseaza ezitant in fata casei si repetarea obsesiva a acestor cadre la interval de minute nu serveste unui deziderat de informare a publicului, ci reprezinta un afront la dreptul sau la intimitate si imagine”, subliniaza Mariana Campeanu.

 

In legatura cu starea de sanatate a sotului sau, ministrul Muncii informeaza ca, de la pensionare si pana in prezent, sotul sau a fost diagnosticat si cu alte afectiuni, respectiv ”1) cancer, operat, iradiat si chimio-tratat, 2) enterita radica operata, 3) agravarea consecintelor accidentului vascular (dementa mixta, parkinsonism, epilepsie cu crize complexe, cu manifestari specifice de pierdere a cunostintei, pierderi de echilibru, lipsa de orientare in timp si spatiu)”.

 

„Toate aceste manifestari nu sunt permanente, dar supravegherea trebuie sa fie continua”, subliniaza ea.

 

Aceasta solicita „respect si decenta fata de membrii familiei sale, care au propriul lor drept la imagine si viata privata” si spune ca „nu admite ca in spiritul unor demersuri jurnalistice incorect intreprinse aceste atribute garantate constitutional sa le fie incalcate”.

 

„Au fost mentionate in materialul publicat si in dezbaterile purtate pe marginea lui, numele copiilor mei, asociate in mod insidios cu actiuni pretins frauduloase, acuzatii la fel de neintemeiate si lipsite de suport deontologic si moral. S-a sugerat ca sotul meu ar fi fost transportat cu un autoturism apartinand Registrului Auto Roman, institutie la care este angajat Flavius Campeanu, desi autoturismul este utilizat in conditii legale, sens in care, in masura in care exista interes cu privire la acest subiect, sunt in masura sa prezint dovezi. Inteleg ca in calitatea mea de persoana publica si in virtutea functiilor politice si administrative pe care le indeplinesc sunt supusa unui permanent examen, inclusiv de ordin mediatic, caruia m-am supus intotdeauna cu respect fata de cetateni, fata de presa, deoarece ma aflu in mod nemijlocit in serviciul acestora, prin urmare le datorez raspunsuri si explicatii pentru toate demersurile pe care le intreprind. Onestitatea si verticalitatea mi-au insotit indelungata cariera publica si nu voi abdica de la ele, fiind gata sa raspund tuturor criticilor ce vizeaza domeniul in care imi desfasor activitatea”, incheie ministrul Muncii.

 

 

Potrivit unor informatii aparute in presa centrala, sotul ministrului Muncii ar fi primit pensie si indemnizatie de insotitor ca urmare a incadrarii in gradul I de invaliditate, pe vremea cand la conducerea Casei de Pensii Ilfov se afla Mariana Campeanu, desi beneficiarul nu locuia in Ilfov, ci in Bucuresti. De asemenea, in presa se afirma faptul ca dosarul medical contine o serie de nereguli: decizia medicala pentru incadrarea ca invalid nu are decat o semnatura, desi sunt necesare alte doua, iar la rubrica diagnostic clinic sunt doar o serie de formulari destul de generale.

 

Numai din indemnizatia pentru insotitor pe care o primeste odata cu pensia din 2005 si pana in prezent, sotul Marianei Campeanu a incasat suma de 54.184 de lei, mai arata presa centrala.

 

Sursa: rtv.net

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un tanar de 17 ani a fost lovit pe trecerea de pietoni de o masina cu numar de corp diplomatic, care apartine Consulatului General al Ungariei de la Cluj. Accidentul s-a petrecut astazi (19.02.2014) intr-o intersectie din Cluj-Napoca

URMĂTORUL ARTICOL

Alcoolul i-a luat mintile unei femei in varsta de 44 de ani, din satul Paun! Din cauza saraciei, dupa cateva pahare de alcool, si-a dat foc

Ultimele știri de la Actualitate