Primavara ofera posibilitatea consumului de fructe ale caror substante nutritive pot sa fie usor fixate in organismul uman, spre deosebire de anotimpul cald, vara, in care temperaturile ridicate pot sa impiedice asimilarea tuturor vitaminelor, mineralelor si antioxidantilor.
Organismul nostru are nevoie de fructe, deoarece sunt bogate in vitamina A, betacaroten, vitamina B si vitamina C. Un beneficiu este reprezentat si de faptul ca fructele contin apa, ceea ce te va ajuta sa echilibrezi balanta sarurilor in organism, chiar si in cazul unei transpiratii excesive. Tipurile de fructe recomandate pentru aceasta primavara de cei de la „Fruits & Veggies” sunt:
1. Merele
Merele sunt bogate in fibre si antioxidanti care previn aparitia bolilor cronice. Este recomandat consumul merelor cu tot cu coaja sau coapte, deasupra fiind presarate stafide sau prad de scortisoara.
2. Capsunile
Acestea sunt fructe de primavara care impiedica radicalii liberi sa oxideze corpul. Gustoase, dar mai ales nutritive, capsunile regleaza temperatura corporala, mentin fermitatea pielii si ajuta la prevenirea leucemiei, dar si a tumorilor maligne.
3. Bananele
Bananele sunt fructe apreciate mai ales pentru aportul ridicat de vitamine si minerale. Potasiul, carbohidratii si fibrele in cantitate considerabila fac din banane un aliment indicat consumului in perioada de primavara.
4. Grepfrutul
Grepfrutul este o sursa importanta de vitamina C, acid folic si potasiu, precum si de fibre. Grepfrutul roz este bogat in antioxidantul licopen. Consumul acestui fruct ne ofera mai multe substante nutritive fata de orice alt suc natural baut.
5. Fructele de kiwi
Fructele de kiwi sunt recomandate pentru potasiul pe care il ofera, precum si vitamina C si fibre. In realizarea salatelor de fructe, kiwi este un ingredient de baza pentru ca ajuta la imbunatatirea imunitatii.
adevarul.ro