Iata trei plante care iti pot ajuta ficatul sa se refaca rapid si usor

Vezi mai jos trei plante care iti pot ajuta ficatul sa se refaca rapid si usor:

 

 

Radacina de papadie

Papadia este o planta benefica pentru intregul organism si nu doar pentru ficat, spun specialistii. Radacina acestei plante este foarte buna pentru ficatul tau, deoarece imbunatateste productia de bila, ceea ce reduce din efortul depus de ficat pentru procesarea diferitelor substante. Poti consuma radacina si sub forma ei naturala – si uscata – ori poti lua suplimente care o contin si care se gasesc mult mai usor la plafar.

 

 

Ciulinul laptelui (armurariu)

Aceasta este o planta remarcabila, ce a fost folosita de sute de ani ca stimulent al digestiei, febrifug si mai ales hepatoprotector. Semintele ciulinului laptelui (planta mai este numita si armurariu si contine silimarina) sunt folositoare ficatului pentru ca ajuta la regenerarea celulei hepatice si reduce efortul facut de organ in procesarea si eliminarea toxinelor din organism. Planta mai poate fi folosita in tratarea ficatului si a altor boli hepatice.

 

 

Anghinarea

De multe ori vei gasi suplimente hepatoprotectoare ce contin atat ciulinul laptelui, cat si anghinare, pentru ca au roluri complementare in sanatatea ficatului. Anghinarea stimuleaza producerea de bila si in acelasi timp creste ritmul in care celulele hepatice se regenereaza. Se poate consuma ca atare, in mancare sau salate ori sub forma de capsule gumoase pe care le poti achizitiona de la farmaciile naturiste.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Poti slabi 8 kilograme in 13 zile cu ajutorul dietei pe baza de pepene rosu! Vezi ce contine dieta

URMĂTORUL ARTICOL

Ieseni, municipalitatea scoate la licitatie locuri de parcare in mai multe cartiere din Iasi

Ultimele știri de la Sanatate