costel_adascalitei_si_baiatul_sau_karate

Idee inedita a deputatului PSD de Iasi Constatin Adascalitei! Vrea sa introduca artele martiale in soli ca materie obligatorie? Oare nu se bat elevii destul prin scoli?

“Cred că ar fi foarte bine ca elevii care îşi doresc să poată opta ca la orele de educaţie fizică să poată face karate. Acest sport îi disciplinează, le dă echilibru psihic şi seriozitate”, spune deputatul Constatin Adascalitei.


Karateka Constantin Adăscăliţei, centură neagră 4 Dani, deputat în Parlamentul României şi antrenor de arte marţiale, se gândeşte foarte serios să introducă această disciplină în şcolile din România.

Adăscăliţei ar dori ca şi România să ia ceva din sistemul japonez, unde la orele de educaţie fizică karatele sunt predate ca disciplină obligatorie. “Credcă ar fi foarte bine ca elevii care îşi doresc să poată opta ca la orele de educaţie fizică să poată face karate. Acest sport îi disciplinează, le dă echilibru psihic şi seriozitate. Acest sport practicat în şcoli înseamnă un viitor sănătos pentru întreaga naţiune. Cred că statul poate şi e dator să sprijine mai mult sportivii şi performanţele lor. Un aspect care trebuie corectat este şi cel al sporturilor de masă şi al sportului în şcoli”, spune deputatul PSD.
Are centură neagră de 4 Dani

“Am început practicarea sportului karate tradiţional înainte de 1989, în vremea liceului, într-un regim de semilegalitate, întrucât această ocupaţie nu era privită cu ochi buni de fosta Securitate”, îşi aminteşte Constantin Adăscăliţei. Deputatul are şi nişte performanţe cu care foarte puţini sportive se pot mândri, centura neagră – 4 Dani, medalia de aur la europene -1996, titlul de Maestru Emerit al Sportului, vicepreşedinte F.R.K.T.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ponta le distruge un vis frumos iesenilor! Autostrada Iasi – Targu Mures nu va mai putea fi construita din lipsa de fonduri! Ca sa nu para nesimtit, Ponta i-a pasat mingea lui Fenechiu

URMĂTORUL ARTICOL

Condamnare surpriza in dosarul Mita la Bacalaureat! Profesorul universitar iesean Leonache Dragoi a fost condamnat pentru luare de mita la doi ani de inchisoare cu executare

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in