Ieseni, au reinceput lucrarile pentru modernizarea caii de rulare a tramvaielor din zona Pasarelei Nicolina pana in Tatarasi

 

 

 

Au reinceput lucrarile pentru modernizarea caii de rulare a tramvaielor din zona Pasarelei Nicolina pana in Tatarasi.

Sapaturile pentru inlocuirea sinelor au fost reluate de la intersectia bulevardului Nicolae Iorga cu Socola si au inaintat catre Tesatura. Lucrarile urmeaza sa se faca din ambele capete, adica sa continue pe Calea Chisinaului si sa inceapa din zona Doi Baieti – Tatarasi.

 

„Sinele de tramvai ce vor fi schimbate se întind pe traseul Nicolae Iorga – Tesatura – Calea Chisinaului – Metalurgie – Doi Baieti. De asemenea, vor fi asfaltate si modernizate bulevardul Primaverii între bulevardul Socola si intersectia cu Calea Chisinaului si Tesatura, pana la strada Vasile Lupu, adica de la intersectia cu strada Ciurchi pâna la bulevardul Chimiei”, precizeaza oficialii Primariei Iasi. 

 

Pe acest segment se vor construi 10 peroane noi în suprafata de 957 mp, fiecare dintre acestea urmând a avea copertine pentru protectia pasagerilor. Dupa finalizarea lucrarilor la linia de tramvai, se va trece la asfaltarea arterelor din Metalurgie. Bugetul total al proiectului este de 47,44 de milioane de lei fara TVA, bani proveniti din fonduri europene nerambursabile. Lucrarile au inceput in toamna anului trecut si vor dura 22 de luni. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Patrimoniul termocentralei din Iasi are un nou proprietar. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Mobilierul stradal din statiile iesene va fi inlocuit cu materiale mult mai rezistente si vor fi montate monitoare LCD stradale. Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate