Ieseni, in cursul acestei saptamani veti avea parte de concerte de colinde, baluri caritabile si o premiera nationala! Vezi detalii

 

 

 

Ieşenilor li s-au pregătit în cursul acestei săptămâni concerte de colinde, baluri caritabile şi o premieră naţională. Elevii şi profesorii de la Colegiul „Costache Negruzzi“ vor organiza miercuri, 11 decembrie, un bal de iarnă, în cadrul căruia vor strânge donaţii în alimente, jucări şi cărţi pentru copiii de la orfelinatul din Bogdăneşti.

Atmosfera de sărbători va fi continuată cu concertul de colinde de la Catedrala Metropolitană, care este programat pentru 12 decembrie, la ora 19.

Un alt spectacol va avea loc în acelaşi timp în Aula Bibliotecii Centrale Uni­versitare (BCU), acolo unde cvartetul Ad Libitum va susţine un concert cameral cu ocazia sărbătorilor.

Concerte de colinde vor avea loc la BCU, pe 14 decembrie, la ora 19, şi va fi susţinut de corul de cameră Vox Arti’is, precum şi la Centrul de conferinţe Providenţa de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Acesta va fi susţinut de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, pe 15 decembrie, la ora 17. Colindătorii vor ajunge şi la Maternitatea „Cuza Vodă“ duminică, la ora 14.

Sfârşitul acestei săptămâni va marca debutul unor evenimente de marcă cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Serbările în cartierele Iaşului vor debuta sâmbătă, 14 decembrie. Ieşenii vor avea parte de spectacole susţinute de Moş Crăciun şi echipa lui, care vor împărţi cadouri copiilor. Prima serbare are loc sâmbătă, în Alexandru cel Bun, unde Moşul va ajunge la ora 11. Acesta se va deplasa apoi în Păcurari, la ora 12.30, şi va face spectacol pe esplanada Mimoza. Serbările vor continua duminică în cartierul Nicolina, Moşul urmând să ajungă aici la ora 11.

Echipa lui Moş Crăciun va ajunge şi în cartierul Tătăraşi, pe esplanada Oancea şi va împărţi cadouri în jurul orei 12.30. Ieşenii vor avea parte tot la sfârşitul săptămânii de tradiţionalul Festival Folcloric „Datini şi obiceiuri de iarnă“. Parada ansamblurilor se va desfăşura pe 14 decembrie, la ora 10, şi va urma traseul Palatul Culturii – bulevardul Ştefan cel Mare – Piaţa Unirii – Casa de Cultură a Studenţilor. Aceasta va fi urmată de un spectacol folcloric la destinaţie, care va începe la ora 11. Săptămâna se va încheia cu o premieră în România, pregătită de organizatorii de la Palas Mall. Aceştia vor proiecta în 3D „Povestea de Crăciun“ pe Palatul Culturii, pe faţada dinspre parcul Palas. Evenimentul este programat pentru 15 decembrie, la ora 17, şi va continua în fiecare zi, până în ajunul Crăciu­nului, la aceeaşi oră. 

 

ziaruldeiasi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Incepand de luni (09.12.2013) transportatorii vor intra in greva fiind nemultumiti de atitudinea recenta a ministerului de resort

URMĂTORUL ARTICOL

Medici in alerta! Parintii ar trebui sa constientizeze riscurile la care isi expun copiii daca refuza vaccinurile. Vezi detalii

Ultimele știri de la Eveniment