Ieseni, in perioada 17 – 19 decembrie 2013 are loc editia a IV-a a targului „Traditii pe Ulita Lapusneanu”

 

 

 

Primaria Iasi, în parteneriat cu Complexul Muzeal National Moldova (CMNM) – Muzeul Unirii respectiv Asociatia „Alexandru Lapusneanu” si Asociatia Mesterilor Populari din Moldova deruleaza târgul „Traditii pe Ulita Lapusneanu”, editia a IV-a. Actiunea va avea loc pe strada Lapusneanu, în perioada 17 – 19 decembrie 2013.

  

 

„La aceasta editie vor participa mesteri populari din toata zona Moldovei, care vor ilustra, prin obiectele expuse, domenii fundamentale ale artei si tehnicii populare, precum: prelucrarea lemnului, olaritul, confectionarea instrumentelor traditionale, industria casnica, confectionarea mastilor populare. Astfel, manifestarea promoveaza traditiile populare, mestesugurile si obiceiurile traditionale românesti, cu precadere cele specifice Sarbatorilor de Craciun si de Anul Nou. Deschiderea oficiala a activitatilor va avea loc marti, 17 decembrie 2013, ora 12.00, pe strada Lapusneanu. În deschidere, Corul «Flori de Mar» din localitatea Râsca va sustine un micro-recital de colinde”, au precizat reprezentantii CMNM. De asemenea, activitati precum Târgul „Mosul cu daruri”, „Mâine anul se înnoieste”, vor fi actiuni-eveniment ce vor cuprinde mini-spectacole în care se va colinda sau ura de catre grupuri, cete sau alaiuri de mascati din judetele Moldovei. In plus, „Bucatele bunicii” va fi activitatea de prezentare a unor produse culinare care se încadreaza în specificul traditiilor de iarna românesti. 

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Tot mai multi ieseni isi cumpara bilete RATP prin SMS sau de la automatele instalate în statiile de transport public

URMĂTORUL ARTICOL

Astazi (14.12.2013) Ceahlaul va intalni Steaua pe teren propriu. Meciul va incepe la ora 20.45 si va fi transmis de Antena 1

Ultimele știri de la Eveniment