Ieseni, inca mai aveti timp sa va inscrieti la cea de-a II-a editie a Scolii de bune maniere literare! Inscrierile se fac pana pe 31 martie! Afla ce traineri de top vor fi prezenti la aceasta editie

 

 

 

Cei ce doresc să facă parte din promoția 2014 a celei de-a II-a ediții a Școlii de bune maniere literare se pot înscrie până în data de 31 martie.

 

Anul acesta aduce în fața cursanților un orar interesant și traineri de top din domenii diverse care le vor ascuți simțul critic, artistic și nu numai.

 

Emil Brumaru va deschide porțile imaginației și va stimula exprimarea poetică la cursul de „Poezie”, unde „Vom vorbi despre poezie… Vom face exerciţii de creativitate… Ne vom juca… Totul va fi spontan, fiindcă altfel nu se poate”.

 

La cursul de „Proză” cunoscutul prozator român Petru Cimpoeșu va explica de ce „a scrie înseamnă a citi lumea”.

 

Cei care doresc să afle de la criticul de teatru Oltița Cîntec de ce „teatrul nu e literatură” se pot înscrie la cursul „Text dramatic”.

 

Viorel Ilișoi va face cunoscute subtilitățile stilului jurnalistic și le va povesti cursanților „despre cum se scrie un reportaj dacă trebuie. Şi mai ales despre cum nu se scrie.”

 

Florin Lăzărescu își va învăța studenții cum să scrie un scenariu de film, dincolo de aspectele teoretice, individual sau în echipă, și cum să-l „vândă, având în vedere specificul concret al pieţei româneşti.”

 

Workshopul „Desene după poveşti”, susținut de Alexandra Gheorghiu, va presupune o incursiune în lumea poveştilor lui Ion Creangă, prin intermediul ilustraţiei de carte, la sfârșitul căruia cursanții de toate vârstele vor fi familiarizați cu noțiuni de ilustrație și desen.

 

Taxa de participare la unul dintre cele 6 cursuri este de 250 lei pentru angajați sau 150 lei pentru elevi/studenți. Nu există limită de vârstă, dar locurile sunt limitate. Pentru cei cărora situația financiară nu le permite această taxă, organizatorii au pregătit o surpriză: câte un loc gratuit la fiecare dintre secțiuni. Condiția este ca portofoliul de lucrări personale să convingă titularul cursului.

 

Pentru a se putea înscrie, viitorii elevi sunt rugați să trimită un CV și o scrisoare de intenție la adresa de e-mail scrierecreativalamuzeu@yahoo.com sau pe adresa Muzeului Literaturii Române Iași (Iași, strada Vasile Pogor, nr. 4, 700110), specificând secțiunea pe care o doresc (poezie, proză, text dramatic, reportaj, scenariu de film, desene după povești). Cei care doresc să obțină un loc gratuit trebuie să adauge o creație proprie (text scris sau desen). 

 

Școala de bune maniere literare este un proiect dezvoltat de Muzeul Literaturii Române Iași în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” și revista „Zona Literară”, iar coordonatorii sunt Dan Lungu și Cătălin-Mihai Ștefan. Inițiat în primăvara anului 2013, proiectul s-a bucurat de succes încă de la prima ediție. Cursurile interactive, aplicate, temele alese și trainerii profesioniști (Emil Brumaru, Lucian Dan Teodorovici, Oltița Cîntec, Dan Doboș și Viorel Ilișoi) au primit aprecieri pozitive din partea cursanților primei ediții.

 

Noutăți și informații se pot afla accesând pagina de Facebook a proiectului, pe site-ul Muzeului Literaturii Române Iași, precum și la numărul de telefon 0232.213.210.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata cum se pregateste Muzeul Literaturii Romane Iasi pentru evenimentul „Scoala Altfel” care se va desfasura in perioada 7-11 aprilie

URMĂTORUL ARTICOL

Afla toate detaliile despre editia a XXII-a a Concursului National „Ion Creanga” de creatie literara ce se va desfasura in perioada 12-13 aprilie 2014

Ultimele știri de la Cultura