inundatii_galati2

Iesenii au facut donatii semnificative pentru sinistratii din Galati

Iesenii au donat alimente, mobilier si cazarmament pentru sinistratii din judetul Galati. Municipalitatea ieseana a lansat inca de vineri o campanie de strangere de ajutoare pentru cele 700 de familii din Galati, ale caror gospodarii au fost inundate saptamana trecuta.

Iesenii au donat alimente, mobilier si cazarmament pentru sinistratii din judetul Galati. Municipalitatea ieseana a lansat inca de vineri o campanie de strangere de ajutoare pentru cele 700 de familii din Galati, ale caror gospodarii au fost inundate saptamana trecuta.
Centrele de Cartier ale municipalitatii au functionat in weekend ca puncte de colectare unde iesenii au donat, fiecare dupa posibilitati, fie bani, fie alimente sau bunuri. Din cauza vremii instabile din weekend, ajutoarele stranse de la ieseni au fost destul de mici. Per total, pe lista ajutoarelor donate de ieseni se numarau ieri noua paturi, o pilota, doua perne, doua plapume, trei seturi de lenjerii de pat si trei prosoape, o cutie cu incaltaminte si cinci saci cu haine.

„S-au primit si alimente in cantitati semnificative: 30 litri de ulei, 107 litri de apa, 13 kg de zahar, 22 kg de faina, 90 de conserve, paste, biscuiti, supa, ceai si bomboane, dar si detergent si sapun”, se arata in raportarile municipalitatii. Pentru a veni in ajutorul sinistratilor, autoritatile locale au anuntat ca vor aloca si o suma de ban, cu care ar urma sa fie achizitionate alimente si cazarmament pentru sinistrati, un convoi de ajutoare urmand sa plece spre Galati la finele acestei saptamani. „Saptamana aceasta am putea organiza o sedinta extraordinara a plenului pentru a se aproba alocarea unui ajutor din fondul de rezerva aflat la dispozitia municipalitatii. Nu s-a decis deocamdata suma despre care este vorba, dar banii vor fi utilizati pentru a cumpara bunuri de care familiile din Galati chiar au nevoie”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

In cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Judetean, care a avut loc ieri, alesii au decis deja alocarea unei sume pentru intrajutorarea sinistratilor. Astfel, din 25.000 de lei se vor cumpara in special caramizi si alte materiale de constructie, pentru refacerea caselor avariate. Cu toate ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati nu a facut inca un bilant al pierderilor, autoritatile judetene iesene au precizat faptul ca materialele de constructie vor fi oricum necesare.

bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cardurile nationale de sanatate nu vor mai da batai de cap medicilor de familie. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Povestea cutremuratoare a unui baietel de cinci ani care se lupta cu birocratia in timp ce intre doua unitati medicale se duce un dialog al surzilor

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in