Iesenii boicoteaza benzinariile companiei ungare Mol! Nu sunt de acord ca banii lor sa ajunga in strainatate. Asta se intampla in toata tara

Scandal urias intre Romania si Ungaria! Fostul presedinte Traian Basescu a facut un apel catre romani sa nu mai cumpere combustibil din benzinariile companiei ungare Mol, el spunand ca in aceste statii de carburant sunt distribuite harti ale tinutului Secuiesc autonom si ca „nicio companie nu isi poate permite sa faca o campanie impotriva Constitutiei statului pe teritoriul caruia a fost primita”. Traian Basescu a facut aceste declaratii la Neptun, la scoala de Vara a tinerilor PMP. „Este incredibil ceea ce face o compaie pe care Romania a primit-o cu ospitalitate pe teritoriul ei. Este vorba despre compania petroliera Mol, companie apartinand Ungariei. In toate statiile Mol se distribuie harti cu tinutul Secuiesc autonom. Dragii mei, toti cei care aveti masini, va rog din suflet nu mai cumparati combustibil de la Mol”, a afirmat fostul sef al statului, moment in care a fost aplaudat de cei aproximativ 300 de participanti la scoala de Vara a tinerilor PMP. Basescu a continuat spunand ca „nicio companie nu isi poate permite sa faca o campanie impotriva Constitutiei statului pe teritoriul caruia a fost primita”. „Sunt atatea benzinarii. Nu mai cumparati benzina de la Mol pentru ca nicio companie nu isi poate permite sa faca o campanie impotriva Constitutiei statului pe teritoriul caruia a fost primita. Cum sa promovezi prin pliante distribuite in benzinariile Mol autonomia tinutului Secuiesc, pe teritoriul unei tari in a carei Constitutie spune foarte clar ca este stat unitar”, a mai spus liderul PMP.

Ungaria a anuntat oficial vineri ca nu sustine aderarea Romaniei si Croatiei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), invocand faptul ca autoritatile romane ar fi decis suspendarea cursurilor Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures.

Aproape 2.000 de persoane au participat miercuri, in fata Prefecturii din Targu Mures, la un miting de protest fata de desfiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic. Scandalul privind desfiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures are la baza o decizie a Tribunalului Mures din luna iunie a acestui an, prin care a fost anulata decizia din august 2015 a Inspectoratului scolar Mures care reglementa infiintarea noii unitati scolare.

Nici iesenii nu mai par decisi sa finanteze actiunile impotriva Romaniei si sa mai alimenteze din lantul de benzinarii Mol. In cursul zilei de astazi, abia daca mai vedeai ici-colo cate o masina la statiile PECO ale companiei ungare din Iasi. Acest boicot al iesenilor este normal: oamenii nu mai vor ca banii lor sa fie folositi de companii ungare care lupta impotriva Romaniei. Ar fi momentul ca Guvernul Romaniei sa faca publice listele cu acele fundatii, asociatii sau companii care activeaza in tara, dar sunt finantate din Ungaria. Asa cum maghiarii au facut publice numele asociatiilor din Ungaria, care primesc finantari de la Geroge Soros, asa ar trebui si ca Guvernul Mihai Tudose sa desecretizeze lista cu acele entitati care sunt finantate de la Budapesta.

Romanii ar trebui sa dovedeasca ca sunt patrioti!

 

 

Sursa: BZI

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Premierul Tudose, despre produsele cu dublu standard: E necesar un cadru legislativ ca să spunem numele firmelor

URMĂTORUL ARTICOL

Vrei sa muncesti in tarile UE? Vezi aici oferta locurilor de munca

Ultimele știri de la Economic