Iesenii sunt asteptati in fata Palatului Culturii

La sfarsitul acestei saptamani, in fata Palatului Culturii din Iasi se va desfasura un eveniment dedicat iei traditionale romanesti. Prin acest eveniment, municipiul Iasi ar putea intra din nou în Cartea Recordurilor. Astfel, sâmbata, 24 iunie, peste 10.000 de persoane îmbracate în ie sunt asteptate sa participe la cea de-a doua editie a Festivalului „RomânIA Autentica”.

Alaturi de municipalitatea ieseana, în acest proiect vor mai participa mii de persoane în alte doua localitati din România: Târgu Jiu si Hobita (comuna Pestisani), locul de nastere al lui Constantin Brâncusi, cel mai important sculptor român. Începând cu ora 13:00, pe scena din fata Palatului Culturii vor cânta Ansamblul „Lautari” si Nicolae Botgros, Ansamblul „Floricica de la munte”, Ion Paladi, Sofia Vicoveanca si Laura Lavric.

Lor li se vor alatura artistii ieseni de la Asociatia „Doina Iasului”, Stefan Pintilie, Stefan Deaconita, Sabina Ursache, Nina Cuciuc, Constantin Bahrin, Maria Salaru, Ion Macovei, Beatrice Duca, Vasilica Dina Tataru, Maria Bogdan, Elena Câtea, Roxana Cojocaru si Cristinel Iordachioaia. Cei prezenti vor mai putea asculta un recital la vioara al dirijorului Marinica Botea si vor putea sa îi urmareasca si pe dansatorii Ansamblurilor „Doina Carpatilor” si „Hora Moldovei”.

 

 

Sursa: BZI.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

O nouă extragere a Loteriei bonurilor fiscale va avea loc în data de 18 iunie

URMĂTORUL ARTICOL

Curse catre litoral cu avionul, de pe Aeroportul din Iasi

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in