Iesenii continua protestele pentru salvarea zonei Rosia Montana si interzicerea mineritului cu cianuri! Duminica (20.10.2013) vor avea loc noi proteste in Piata Unirii

La finele acestei saptamani, iesenii care s-au alaturat protestelor nationale care cer blocarea in Parlament a proiectului Rosia Montana, vor iesi din nou in strada.

 

Ca in fiecare duminica din ultimele luni, la ora 17.00, in Piata Unirii vor continua protestele pentru salvarea zonei Rosia Montana si interzicerea mineritului cu cianuri. Totodata, sustinatorii campaniei „Salvati Rosia Montana” isi exprima solidaritatea cu toti cetatenii din judetele Vaslui, Constanta, Tulcea, Suceava, Bihor, Timis, Arad, Sibiu si din toata lumea, care lupta impotriva otravirii apei si pamantului prin fracturarea hidraulica a gazelor de sist.

„Ei trag de timp, noi rezistam pentru ca stim ca lupta va fi lunga. Ne apropiem de o tinta concreta – pe 21 octombrie se termina balciul Comisiei Speciale si incepe dezbaterea in Senat a proiectului de lege. Stiti si voi cat de multa putere ofera un steag fluturat de la geam, deci haideti sa fluturam steagurile pentru cei care stau de azi in linia intai pentru drepturile lor. In comuna Pungesti, judetul Vaslui, cetatenii stau in fata utilajelor companiei Chevron si impiedica intrarea pe terenul pe care ar urma amplasata sonda de extragere a gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Oamenii cer sustinere si solidaritate”, spun organizatorii protestului.

bzi.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie! Pensionarii rau-platnici ar putea fi executati de casele de ajutor reciproc

URMĂTORUL ARTICOL

Iata care sunt alimentele care afecteaza fertilitatea masculina conform unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Harvard

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in