Imaginile dezastrului! Iată cum arată Cinema Dacia din Iași! Primăria promite că va transforma clădirea – FOTO

/
Cinematograful Dacia, din cartierul Alexandru cel Bun va fi refăcut în totalitate. Clădirea se ală într-un stadiu avansat de degradare și ar urma să fie transformată în următorii ani într-un spațiu destinat copiilor. Primarul Mihai Chirica a anunțat ce se va întâmâpla cu spațiul care în ultimii ani a trecut prin mâinile mai multor proprietari. Investiția anunțată de primar este de peste 14 milioane lei.
Începem lucrările prin care vom moderniza și transforma Cinematograful Dacia într-un spațiu de spectacole și activități cultural-educative pentru cei mici: „Ateneul copiilor”! Am predat amplasamentul din Piața Voievozilor – strada Mușatini către compania azeră Amina and S Group LLC – Sucursala Iași, cu care am semnat contractul de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a cinematografului.
Valoarea proiectului este de 14.867.635,62 lei cu TVA. Suma provine dintr-un împrumut pe care l-am contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în vederea susținerii și a lucrărilor de construire a unui nou depou în zona Dacia”, susține primarul Mihai Chirica.
Noi promisiuni din partea primăriei
Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni. Proiectul constă în reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii pentru a respecta standardele și cerințele actuale. Cinematograful va fi dotat cu echipamente de ultimă generație de sonorizare, lumini, proiectoare digitale și climatizare.
Începând cu anul 2017 am preluat în administrare mai multe cinematografe, printre care și Cinema Dacia, construit în perioada 1984-1987. Cinematografele sunt gestionate de Ateneul Național din Iași.
Continuăm modernizarea Cinematografului Victoria, care are acum una dintre cele mai mari și mai elegante săli de spectacole din oraș, Sala Unirii. În urmă cu două săptămâni am semnat autorizația de construire necesară lucrărilor de reabilitare arhitecturală şi funcţională a Cinematografului Tineretului, care va fi refăcut sub o formă apropiată de cea a Coloseului Bragadiru, imobilul original construit pe amplasamentul actual în anul 1905”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Primăria Iași a publicat proiectul de buget pe 2024! Circa 480 milioane de euro în visteria orașului

URMĂTORUL ARTICOL

Iată care sunt principalele promisiuni ale administrației Chirica pe 2024

Ultimele știri de la Deschideri