majorarea_de_tarife_la_impozite_pe_terenuri_si_case

Impozitele pe terenuri si locuinte s-au majorat in 30 de mari orase din Romania! Iasul este pe lista neagra a oraselor in care au crescut impozitele! (VIDEO)

Impozitele pe terenuri si locuinte s-au majorat in aproape 30 de mari orase. Asa ca unele primarii au gasit de cuviinta sa faca si alte modificari ca sa adune bani la buget.


Impozitele pe terenuri si locuinte s-au majorat in aproape 30 de mari orase. Asa ca unele primarii au gasit de cuviinta sa faca si alte modificari ca sa adune bani la buget.

Daca in Bucuresti s-au inchis ghiseele pentru reactualizarea bazelor de date, in tara oamenii s-au trezit ca au de platit pentru o bucatica de pamant, taxe si de 30 de ori mai mari. Cei care s-au intors azi in Bucuresti sa plateasca impozitele au gasit usile inchise.

In toate cele 6 sectoare din capitala specialistii in IT lucreaza la modificarea valorilor taxelor si impozitelor locale. Operatiunea nu e simpla mai ales ca deja foarte multi bucuresteni au apucat sa-si achite darile inainte ca acestea sa fie majorate.

„Incepand de luni, de la ora 8:30, vom intra in program normal cu taxele actualizate.”, spune Iulian Ilie, director executiv.

La Oradea, incurcaturile au plecat de la terenuri. Unele au fost reincadrate din arabile in construibile. Iar asta inseamna automat dari mai mari. Daniel Covaciu are 3000 de metri patrati de teren agricol din care 850 de metri patrati vor fi impozitati de aproape 20 de ori mai mult, desi omul nu vrea sa construiasca nimic pe el.

„Pe teren am avut 25 de lei si acuma am 400 de lei. Cu el fac agricultura”, spune Daniel Covaciu.

Suparat, a depus contestatie la primarie, alaturi de alti 130 de oradeni.

„Municipalitatea a luat o decizie de a rezolva unele situatii eronat reglementate de-a lungul anilor. Reclamatiile indreptatite depuse ale petentilor sunt atent verificate”, spune Tanase Miculescu, dirctorul Serviciului de Taxe si Impozite din Primaria Oradea.

La Galati in schimb s-au inversat rolurile. Taxele locale au crescut cu 10% pentru locuinte si au scazut cu acelasi procent la masini. Asa se face ca cine s-a inghesuit la inceput de an sa fie la zi cu platile are acum de luat bani de la primarie.

„Se face compensare, care au platit si mai au la cladire. S-au micsorat la autoturisme, atat. Si au ramas cate 5 lei, 6 lei, depinde de capacitate.”, ne-a declarat o functionara.

In total sunt aproape 30 de orase resedinta in care darile catre stat s-au majorat cu 4 pana la 16,5%.
{source}
<iframe src=’http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=61264233&section=5&video_section_id=’ frameborder=’0′ style=’width: 400px; height: 350px; scrolling: no;’></iframe>
{/source}

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ioan Robu, unul dintre cei mai smecheri evazionisti din Iasi a fost condamnat la sase ani de inchisoare si a fost obligat sa plateasca despagubiri de 62 miliarde lei

URMĂTORUL ARTICOL

Cum va arata Romania dupa regionalizarea din 2013! Iasul ar putea fi capitala Moldovei de Nord, dupa o impartire in zece regiuni! Iata principalele propuneri pe tema regionalizarii Romaniei

Ultimele știri de la Economic