In 2014, aproape 250 de tineri au ajuns la spital din cauza drogurilor

Bilantul pe anul 2014 al Centrului Regional de prevenire, evaluare si consiliere antidrog (CRPCA) Iasi arata ca aproape 250 de tineri ieseni au trecut pragul spitatelor  din cauza drogurilor. Conform raportului de evaluare al specialistilor, la Unitatea de primire a Spitalului Clinic de copii “Sf. Maria” Iasi, au ajuns 58 de copii care au consumat droguri de mare risc, 104 au consumat abuziv alcool etilic iar 83 au luat medicatie psihotropa si substante volatile. 
Nu doar  tinerii pana in 18 ani facut abuz de droguri. La Spitalul “Sf. Spiridon” au mai ajuns alte 223 de persoane care fie au luat medicamente pentru distractie, fie au consumat droguri de mare risc. “La Spitalul Clinic ‘’Sf. Spiridon’’ Iasi , unitatea de primiri urgent,  a fost inregistrat un numar de 223 de cazuri, dintre care 42 de persoane au consumat abuziv droguri de mare risc iar 181 de persoane au abuzat de automedicatie psihitropa”, a declarat Valerica Cobzaru, specialist al CRPECA, la prezentarea raportului de evaluare al institutiei, eveniment care a avut loc in cursul zilei de ieri la Prefectura Iasi.  
De asemenea,  in cursul anului 2014, pe rolul Tribunalului Iasi au fost inregistrate 19 dosare care au avut legatura cu drogurile.  39 de persoane au fost trimise in judecata, iar alte  43 au fost condamnate pentru savarsirea infractiunilor la regimul drogurilor, in cauze penale solutionate.
Din datele transmise de catre Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi, in cursul anului 2014 au fost confiscate 0,5 gr. Cocaina, opt comprimate ecstasy,  cinci gr. pulbere MDMA/MDA, 4,2 kg de canabis, si peste un kilogram de substante psihoactive, adica droguri in valoare de 758.000 lei. Tot anul trecut au fost desfiintate si doua culture ilegale de  canabis.
Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi a fost infiintat in 2001, avand ca principal scop organizarea prevenirii consumului ilicit de droguri. La acest moment, institutia are ca principal scop atragerea de fonduri pentru deschiderea a cat mai multe centre, gasirea de noi voluntari, dar si modificarea legislatiei in vigoare. 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Tanarul artist basarabean Vlaicu Bunduchi isi expune fotografiile la Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

FMI vine sa discute despre legea falimentului personal

Ultimele știri de la Eveniment