In data de 16 decembrie Strauss Festival Orchestra Vienna sustine doua reprezentatii „Vienna Classic Christmas” la Teatrul National „Vasile Alecsandri” Iasi

 

 

 

In data de 16 decembrie, de la ora 19:30 si matineu, de la ora 17:00, Strauss Festival Orchestra Vienna, cu participarea tenorului Robert Nagy, sustine doua reprezentatii „Vienna Classic Christmas” la Teatrul National „Vasile Alecsandri” (TNI) Iasi.

Concertul  este sold-out cu o luna si jumatate inainte. Cererea foarte mare de bilete a determinat organizatorii sa vina in intampinarea publicului cu un matineu, care va avea loc in aceeasi zi, la Teatrul National, de la ora 17:00.

 

Concertul sustinut de Strauss Festival Orchestra Vienna, renumitul ansamblu vienez fondat de celebrul dirijor Peter Guth, se detaseaza in multitudinea de evenimente dedicate sarbatorilor de iarna. Recunoscuti pe plan international pentru virtuozitatea si maiestria lor, castigand deopotriva admiratia publicului si a criticilor, artistii sunt considerati ambasadorii Vienei, capitala mondiala a muzicii clasice. 

 

Intre marile orchestre vieneze, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desavarsiti si experimentati, care lucreaza in permanenta in stransa legatura unul cu altul. Orchestra a pregatit pentru spectacolul din Iasi un program asemanator cu cel pe care il sustine la celebrul Concert de Anul Nou din Viena. Astfel, publicul va trai atmosfera fastuoasa a Vienei Imperiale desprinsa din valsurile si polcile familiei Strauss si ale altor celebri compozitori vienezi, dar va gusta si magia Craciunului cu „Marsul Spargatorului de Nuci” al lui Ceaikovski. Valsul si Dunarea vor fi elementele cheie care vor uni indisolubil artistii si spectatorii pe 16 decembrie. Seara se va inchide cu „Valurile Dunarii”, creatia compozitorului roman Iosif Ivanovici si cu „Dunarea albastra”, simbolul Vienei, creatia lui Johann Strauss II. 

 

Tenorul Robert Nagy, a carui voce a facut senzatie pe cele mai mari scene europene, este invitat special in spectacolul Vienna Classic Christmas. Robert Nagy va aduce emotie si bucurie spectatorilor prin interpretarea compozitiilor maestrului operetei Franz Lehar, intre care Aria „Dein ist mein ganzes Herz’ din opereta „Tara surasului”. Este momentul sa traiti o experienta pe care nu o veti uita curand! Transpusi in fascinanta lume vieneza aveti ocazia sa va simtiti, macar pentru o noapte, invitat de onoare la „balurile imperiale”. Biletele se gasesc la Agentia de bilete si online pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.eventim.ro. In functie de categorie, biletele se pot achizitiona la pretul de 150 de lei categoria VIP, 100 de lei categoria I, 80 de lei categoria a II-a.

 

Evenimentul se desfasoara in cadrul proiectului national-cultural „Arta contra drog – 2013”,  initiat de CIADO Romania in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Palatul National al Copiilor si Universitatea “Andrei Saguna” din Constanta.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ieseni! Incepand din aceasta saptamana puteti achizitiona brazi din piete

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie parinti! Incepand de anul viitor, o serie de modificari importante vor surveni in randul criteriilor de inscriere a micutilor la clasa pregatitoare

Ultimele știri de la Eveniment