Lista marilor contribuabili din Iaşi a intrat la apă. Potrivit datelor publicate de Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, la nivelul judeţului erau 30 de firme, la 1 ianuarie 2013. Din evidenţele direcţiei centrale au fost şterse, în ultimii doi ani, 21 de firme, deoarece acestea nu mai respectau criteriile impuse. „Pentru selecţia marilor contribuabili administraţi se iau în calcul 4 indicatori calculaţi pe ultimii 2 ani consecutivi celui în care se face actualizarea: volumul obligaţiilor fiscale datorate, declarate de către contribuabili (40%), volumul veniturilor din activitatea de exploatare (30%), volumul cheltuielilor cu personalul (15%) şi volumul activelor imobilizate corporale şi necorporale (15%). Prin excepţie, instituţiile publice şi contribuabilii aflaţi sub incidenţa Legii nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, nu vor fi selectaţi ca mari contribuabili“, se arată în actele emise de Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili. Practic, de la cei 30 de contribuabili se încasează cele mai mari sume la bugetul de stat, aceştia raportând direct la nivel central situaţia financiară.
Pe lista marilor contribuabili se regăsesc atât societăţi comerciale cu capital privat, cât şi de stat. Astfel, printre marii contribuabili se numără Antibiotice, Ceramica, Com-Beton, Conest, Conex Distribution, Cotnari, Build Corp, E.On Moldova, DAS, Iasicon, Remat, Remar, dar şi unităţile care asigură servicii sau utilităţi publice în Iaşi, respectiv RATP; ApaVital şi Salubris.
În top la datorii către buget
Potrivit datelor prezentate de Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, o parte din aceste societăţi aveau în toamna anului trecut datorii importante la bugetul de stat. Cele mai mari restanţe se înregistrau la Regia Autonomă de Transport Public Iaşi, de peste 37,6 milioane de lei, din care 15 milioane reprezentau TVA. Şi societatea Salubris, coordonată de municipalitatea ieşeană, avea datorii de 4,7 milioane de lei, din care jumătate erau penalizări. Datorii de peste 4 milioane de lei erau înregistrate şi la firma Totalgaz Industrie, iar Iasitex avea restanţe la bugetul de stat de peste 2,6 milioane de lei. Remat şi Iulius Management Center aveau datorii de peste 800.000 de lei. Totodată, restanţe la bugetul de stat aveau şi Build Corp şi Ceramica.
Printre firmele care nu se mai regăsesc pe lista Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, publicată la 1 ianuarie 2013, se numără Adimet, Arvi Agro, Construcţii Feroviare-Grup Colas, CET, Euroconstruct Group, Eurovino International, Hermes, Ness România, Odet Grup, Palas 1, Pharma, Tess Conex sau Total Car Leasing. Cele mai multe au dispărut de pe lista Direcţiei în perioada 2011-2012, o parte din ele intrând în insolvenţă.
Lista marilor contribuabili din Iaşi a intrat la apă.
Lista marilor contribuabili din Iaşi a intrat la apă. Potrivit datelor publicate de Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, la nivelul judeţului erau 30 de firme, la 1 ianuarie 2013. Din evidenţele direcţiei centrale au fost şterse, în ultimii doi ani, 21 de firme, deoarece acestea nu mai respectau criteriile impuse. „Pentru selecţia marilor contribuabili administraţi se iau în calcul 4 indicatori calculaţi pe ultimii 2 ani consecutivi celui în care se face actualizarea: volumul obligaţiilor fiscale datorate, declarate de către contribuabili (40%), volumul veniturilor din activitatea de exploatare (30%), volumul cheltuielilor cu personalul (15%) şi volumul activelor imobilizate corporale şi necorporale (15%). Prin excepţie, instituţiile publice şi contribuabilii aflaţi sub incidenţa Legii nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, nu vor fi selectaţi ca mari contribuabili“, se arată în actele emise de Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili. Practic, de la cei 30 de contribuabili se încasează cele mai mari sume la bugetul de stat, aceştia raportând direct la nivel central situaţia financiară.Pe lista marilor contribuabili se regăsesc atât societăţi comerciale cu capital privat, cât şi de stat. Astfel, printre marii contribuabili se numără Antibiotice, Ceramica, Com-Beton, Conest, Conex Distribution, Cotnari, Build Corp, E.On Moldova, DAS, Iasicon, Remat, Remar, dar şi unităţile care asigură servicii sau utilităţi publice în Iaşi, respectiv RATP; ApaVital şi Salubris.În top la datorii către bugetPotrivit datelor prezentate de Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, o parte din aceste societăţi aveau în toamna anului trecut datorii importante la bugetul de stat. Cele mai mari restanţe se înregistrau la Regia Autonomă de Transport Public Iaşi, de peste 37,6 milioane de lei, din care 15 milioane reprezentau TVA. Şi societatea Salubris, coordonată de municipalitatea ieşeană, avea datorii de 4,7 milioane de lei, din care jumătate erau penalizări. Datorii de peste 4 milioane de lei erau înregistrate şi la firma Totalgaz Industrie, iar Iasitex avea restanţe la bugetul de stat de peste 2,6 milioane de lei. Remat şi Iulius Management Center aveau datorii de peste 800.000 de lei. Totodată, restanţe la bugetul de stat aveau şi Build Corp şi Ceramica.Printre firmele care nu se mai regăsesc pe lista Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, publicată la 1 ianuarie 2013, se numără Adimet, Arvi Agro, Construcţii Feroviare-Grup Colas, CET, Euroconstruct Group, Eurovino International, Hermes, Ness România, Odet Grup, Palas 1, Pharma, Tess Conex sau Total Car Leasing. Cele mai multe au dispărut de pe lista Direcţiei în perioada 2011-2012, o parte din ele intrând în insolvenţă.
ziarulevenimentul.ro