In perioada 21 – 22 februarie, la Universitatea de Arte „George Enescu” (UAGE) Iasi, se va desfasura cea de-a XVI-a editie a Colocviului National de Muzicologie

 

 

 

In perioada 21 – 22 februarie, la Universitatea de Arte „George Enescu” (UAGE) Iasi, in Sala Simpozion, se va desfasura cea de-a XVI-a editie a Colocviului National de Muzicologie.

Festivitatea de deschidere este programata pentru ora 17:00 si va cuprinde lansarea volumului „Studii de muzicologie IX – prezentare”, prof. univ. dr. Gheorghe Dutica si „In memoriam Vasile Spatarelu – compozitor si pedagog iesean – expunere”, de prof. univ. dr. Mihail Cozmei. 

 

 

A doua zi vor fi sustinute lucrarile profesorilor si elevilor coautori, subiectele variind de la Johann Sebastian Bach la Francis Poulenc sau Fabio Monni, Frederic Chopin, Johannes Brahms, Benjamin Britten, Constantin Silvestri, Elise Popovici, Sergiu Celibidache, Felicia Donceanu si pana la Vasile Spatarelu. 

 

 

„Incitante sunt si lucrarile interdisciplinare, De la paronimia tonala, la fenomenul atractiei paronimice, Experimente plurisinestezice multimedia dupa La Tiganci de Mircea Eliade in viziunea compozitorului Fabio Monni, Metoda modelarii matematice in muzicologie sau Vademecum coregrafic in dezvoltarea limbajului plastic teatral, dar si problemele din domeniul stiintelor pedagogice care au fost in atentia mai multor cadre didactice. Partenerii acestui proiect sunt Colegiul National de Arta Octav Bancila, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) si Universitatea de Arte George Enescu Iasi”, spun reprezentantii ISJ Iasi.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Partidul Forta Civica, filiala Iasi, invita iesenii sambata, 22 februarie, de la ora 14:00, in Piata Unirii! Vezi motivul

URMĂTORUL ARTICOL

Un accident rutier cu trei masini s-a produs astazi (14.02.2014) e Bulevardul Stefan cel Mare din Iasi! Vezi detalii

Ultimele știri de la Eveniment