In perioada 30 mai – 1 iunie va avea loc Sotron la Iasi – primul targ de carti, jocuri si distractii pentru copii si adolescenti, organizat de Muzeul Literaturii Romane Iasi

 

 

 

In perioada 30 mai – 1 iunie va avea loc Sotron. Târg de cărți, jocuri și distracții, eveniment organizat de Muzeul Literaturii Române Iași în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru Comunitate”.

Șotron este un adevărat tur de forță al activităților cultural – educative și se va desfășura în grădina Casei Pogor, pe strada Vasile Pogor (închisă circulației), în curtea Palatului Copiilor, precum și în Bojdeuca Ion Creangă, , în intervalul orar 10:00-22:00.

 

Șotron. Târg de cărți, jocuri și distracții este un eveniment care se adresează copiilor și adolescenților, dar și părinților și celor interesați de activități educative-interactive. Inițiativa MLR Iași a fost primită cu entuziasm de către instituții educaționale și culturale din Iași (Inspectoratul Școlar Județean Iași, Opera Națională Română Iași, British Council Iași, Palatul Copiilor), artiști, organizații de tineret care au decis implicarea, dezvoltând proiecte interactive în cadrul Șotron. 

 Programul pregătit de organizatori este unul foarte bogat, cu peste 150 de evenimente, iar printre activități se numără expoziții de jucării, ateliere creative, troc de cărți și de alte obiecte culturale, concerte, workshop-uri de jurnalism literar pentru elevi și liceeni, Bazar solidar, activități sportive (ping-pong, baschet, volei, trambuline, tenis, cursuri de învățat mersul pe bicicletă), board games, Cupa Devoratorilor de Literatură, concursul de desene pe asfalt, premii etc. Programul complet poate fi consultat pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro. 

 

În muzeul Vasile Pogor, la parter, va fi organizată o expoziție de jucării din colecția particulară a ing. Dumitru Cristian, cel mai important colecționar din țară, președinte al Asociației „Muzeul Jucăriilor”, expoziție care va număra în jur de 300-400 obiecte de colecție. De asemenea, un sistem de aplicații multimedia va fi montat, cuprinzând sisteme de proiecție interactive, sistem de realitate augmentată, joculețe educative interactive și aplicații pe suport multitouch, personalizate pe patrimoniul muzeelor literare ieșene.

 

Pe 1 iunie, prima duminică a lunii, intrarea la muzeele literare ieșene va fi gratuită.

Jurnaliștii sunt invitați joi, 29 mai, de la ora 13:00, în Galeriile Pod Pogor, în cadrul conferinței de presă în care se vor oferi mai multe detalii despre Șotron. Târg de cărți, jocuri și distracții, iar aplicațiile multimedia vor putea fi testate.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Veste proasta pentru ieseni! Asfaltarea mai multor strazi din Iasi a fost amanata!

URMĂTORUL ARTICOL

Din 28 mai, Camera de Comert Iasi, va da startul la mai multe cursuri de initiere, perfectionare si specializare pentru ieseni

Ultimele știri de la Eveniment