In perioada 8-10 noiembrie 2013 pe bulevardul Stefan cel Mare din Iasi are loc manifestarea culturala „Mesteri si mestesuguri traditionale din Moldova”, ajunsa la cea de-a VI-a editie

 

 

 

Incepand de astazi, 8 noiembrie, pana pe 10 noiembrie, pe bulevardul Stefan cel Mare din Iasi are loc manifestarea culturala „Mesteri si mestesuguri traditionale din Moldova”, ajunsa la cea de-a VI-a editie.

 

Evenimentul este organizat de Asociatia „ART – Mestesugurile Prutului” Iasi in parteneriat cu Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi, Fundatia pentru Cercetare Stiintifica „IRIIS” – Institutul Roman de Inventica Iasi, Asociatia Dialog pentru Dezvoltare Iasi, Fundatia „Izvor” Iasi, Centrul de Informare Turistica Iasi si Parohia „Sfantul Nicolae” din comuna Aroneanu.

 

Manifestarea promoveaza mestesugurile traditionale romanesti, cu precadere cele din tinutul istoric al Moldovei, la eveniment fiind prezenti mesteri populari de pe ambele maluri ale Prutului, dar si din alte zone etnografice ale tarii. Programul este bogat si variat, cuprinzand expunerea si vanzarea lucrarilor realizate de cei 40 de participanti, la care se adauga si o serie de activitati interactive cu publicul.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ieseni! Luni 11 noiembrie 2013, in intervalul orar estimat 8:00 – 21:00, furnizarea apei potabile va fi intrerupta in mai multe zone! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Personalitati ale Iasului (14) – Sabin Balasa

Ultimele știri de la Eveniment