In sfarsit! Banca de tesuturi la Iasi.

Dupa mai bine de 8 ani de zile, la Iasi se demareaza procedurile necesare pentru infiintarea unei banci de tesuturi. Deputatul Petru Movila a anuntat in cursul zilei de astazi ca pana la inceputul saptamanii viitoare la Iasi va veni o echipa din cadrul firmei care a castigat licitatia pentru realizarea studiului de fezabilitate.

“La acest moment, societatea care a castigat licitatia organizata la Bucuresti pentru realizarea studiului de fezabilitate a primit toate documentele si avizele necesare. Dupa ce le proceseaza vin in teren, cel mai tarziu la inceputul saptamanii viitoare. ”, a explicat deputatul Petru Movila.
Conform proiectului vor fi infiintate patru banci de tesuturi, la Iasi, la Tg. Mures,  la Bucuresti si la Timisoara, costul total fiind de peste 3 milioane Euro, suma alocata din fondurile Ministerului de Finante, in conditiile in care finantarea initiala, europeana, a fost pierduta. In ceea ce priveste amplasarea bancii de tesut la Iasi, in cadrul Spitalului Sf. Spiridon, decizia a fost a apartinut Consiliului Local, existand in acest sens hotararea de CL aferenta.

 “Se discuta despre acest proiect de mai bine de sase ani, din 2008, de cand finantarea de la Uniunea Europeana s-a pierdut pentru ca Romania nu a organizat licitatiile necesare. In tot acest timp am cautat, alaturi de reprezentantii Agentiei Nationale de Transplant, variate si solutii pentru infiintarea unei astfel de banci, benefica atat pentru judetul nostru cat si pentru intreaga regiune de Nord-Est. Sper ca imediat dupa ce studiul va fi finalizat, vom putea vorbi despre concretizarea acestui proiect in cel mai scurt timp posibil”, a completat deputatul Movila.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Halep a invins-o pe Serena Williams!

URMĂTORUL ARTICOL

Afla aici unde poti invata japoneza in Iasi!

Ultimele știri de la Eveniment