In zilele de 5 si 6 decembrie, Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi sarbatoreste 134 de ani de existenta sn spatiul academic iesean. Vezi programul evenimentelor Zilelor UMF 2013

 

 

 

La sfârșitul acestei săptămâni, în zilele de 5 și 6 decembrie, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași sărbătorește 134 de ani de existență în spațiul academic ieșean.

Cu acest prilej, pe parcursul celor două zile vor avea loc mai multe manifestări cultural-artistice: un „turnir”de poezie, expoziţii de pictură, lansări de carte, muzică de jazz dar și muzică de cameră, decernări de premii, totul într-o atmosferă de bogăţie spirituală.

Zilele Universității de Medicină ieșene debutează joi, 5 decembrie, la ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, unde va avea loc o „Petrecere cu poezie, prieteni și… trufe de ciocolată”. Poeții Nora Iuga, Ioan es. Pop, Ion Mureșan, Emil Brumaru, Nichita Danilov, Teo Dună, Constantin Acosmei și Horia Gârbea vor încerca să convingă publicul că merită Premiul “Petrecerii…”. De asemenea, în prima zi a manifestării, publicul va avea parte de un concert de muzică de jazz susținut de Maria Răducanu și Mircea Tiberian.

Vineri, 6 decembrie, de la ora 11.00, manifestările dedicate Zilelor UMF vor sta sub semnul cărții, în holul Aulei „George Emil Palade” a Universității de Medicină. La expoziția de carte organizată aici, participă Editurile Tracus Art, Monitorul Oficial și Editura Universității de Medicină din Iași. Dintre cele șapte lansări de carte programate, amintim albumul de artă Corneliu Baba care va fi prezentat de criticul de artă Pavel Șușară.

Pentru seara de 6 decembrie, organizatorii au pregătit un recital extraordinar al actorului Horațiu Mălăele, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”. Actorul va fi însoțit în demersul său de „Flautul de aur” al lui Ioan Bogdan Ștefănescu, precum și de acordurile de chitară clasică ale lui Bogdan Mihăilescu. Spectacolul de la Teatrul Național va fi prezentat de actrița premiată la Cannes Cosmina Stratan.

La ambele evenimente, din Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, precum și din Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, intrarea este liberă.

Organizatorii şi susţinătorii evenimentului sunt Eis Art Grup, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” șiZiarul de Iași.

 

ziaruldeiasi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Sorin Minciuna va ocupa temporar functia de director adjunct la Centrul Regional pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Nord-Est Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Sorin Dorin Baciu, conferentiar al Departamentului de Geologie – Facultatea de Geografie, pornit intr-o expeditie alpina in Muntii Himalaya, pentru a cuceri varful Ama Dablam, 6.856 metri altitudine, a trebuit sa aleaga intre viata si moarte. Vezi detalii

Ultimele știri de la Eveniment